Ligeløn: Initiativer til højere løn til sygeplejersker

Ligeløn til sygeplejersker og et farvel til Tjenestemandsreformen understøttes af flere, der ligesom DSR arbejder for at løfte sygeplejerskers løn. Her på siden har vi samlet initiativer, der ud over DSR's tiltag arbejder for ligeløn til sygeplejersker.

Initiativer til ligeløn

Lønløftet er navnet på DSR's kampagne for ligeløn til sygeplejersker. Derudover har flere sygeplejersker selv taget initiativ til at kæmpe for bedre løn til sygeplejersker. Blandt andet med et borgerforslag, som understøtter en ophævelse af Tjenestemandsreformen fra 1969.

Initiativer, der støtter ligeløn til sygeplejersker, finder du herunder.

Tjenestemandstirsdag

Tjenestemandstirsdag er en demonstration, der finder sted hver tirsdag foran Christiansborg. Initiativet er startet af en Facebookgruppe på tværs af faggrupper, som kæmper for udligning af lønefterslæbet og en afskaffelse af Tjenestemandsreformen af 1969.

Tjenestemandstirsdag bliver arrangeret på Facebook

Borgerforslag - farvel til uligeløn og Tjenestemandsreformen af 1969

Borgerforslaget Ophæv Tjenestemandsreformen understøtter kampen for ligeløn til sygeplejersker. Borgerforslaget har fået de nødvendige 50.000 støttere, der skal til for, at et borgerforslag kan blive fremsat i Folketinget. 

 

                  Borgerforslag

   

  Midtjyske sygeplejersker har afleveret brev til ligestillingsordførere

  Sygeplejersker fra Midtjylland har afleveret brev og honninghjerter i forbindelse med et samråd, hvor ligestillingsministeren blev bedt om at forholde sig til uligeløn mellem kvinder og mænd i Danmark. Brevet bakkes op af flere tusinder sygeplejersker.

  Læs brevet til ligestillingsordførerne her og klik nedenunder for at se, da sygeplejerskerne troppede op på Christiansborg på Kvindernes Internationale Kampdag den 8. marts.

   

  Anbefalinger til ligestilling fra Ungepanel

   

  Billed af danske mønter.Ligestillingsministeren har modtaget anbefalinger til ligeløn og ligestilling fra sit ungepanel.

  Næstformand i SLS - Sygeplejestuderendes Landssammenslutning, Laura Caroline Jensen, deltager i ungepanelet.

  Lighed på arbejdsmarkedet er en af anbefalingerne. Det skal fx skabes ved at sikre ligeløn og bedre aflønning af velfærdsarbejde.

  Læs alle anbefalingerne om ligestilling fra Ungepanelet. 

  Ungepanelet er siden 2020 drevet og faciliteret af DeltagerDanmark.

  DSR's arbejde for ligeløn