Bak op om sygeplejerskerne

DSR arbejder for et opgør med sygeplejerskernes lønefterslæb. Læs, hvordan du kan være med til at bakke op om sygeplejerskerne kamp mod uligeløn.

Sygeplejersker er mere værd

Dansk Sygeplejeråd har varslet konflikt for at opnå et bedre resultat for OK21 end det, som medlemmerne stemte nej til. Vores krav til arbejdsgiverne er blandt andet en større lønmæssig anerkendelse til sygeplejerskerne.

Sygeplejerskers løn er 15-20 procent lavere end grupper med sammenlignelig uddannelseslængde. Efter Tjenestemandsreformen i 1969 blev sygeplejersker placeret lavt i lønhierarkiet . Over 50 år senere er de typisk kvindedominerede fag stadig indplaceret lavere end fag med mange mænd. Dansk Sygeplejeråd vil gøre op med den kønsdiskriminerende uligeløn og sygeplejerskernes lønefterslæb.

Skriv under og bak op om sygeplejerskernes kamp mod uligeløn

Sygeplejerskernes lønefterslæb er skabt af politikerne. Derfor skal de også løse det. Vi har brug for en fremtid uden forskel, hvor politikerne forpligter sig til – i samarbejde med sygeplejerskerne og arbejdsgiverne - at løfte sygeplejerskernes løn over de kommende år.