Løn: Sådan bliver den dannet

Løn til sygeplejersker bliver dannet i tre spor: Lokalt, ved overenskomstforhandlingerne og gennem politikerne på Christiansborg. Læs mere om de 3 veje, som har indflydelse på din løn.

Tre områder til at løfte sygeplejerskernes løn

Højere løn står altid højt på ønskelisten hos sygeplejersker, når Dansk Sygeplejeråd skal forhandle nye overenskomster sammen med arbejdsgiver. Det er dog vanskeligt at give et ekstraordinært lønløft kun gennem overenskomster. Det kræver, at andre faglige organisationer skal give os nogle af de penge, som de ellers skulle have haft. Derfor arbejder vi også på mere løn til sygeplejersker gennem politisk lobbyarbejde på Christiansborg og lokale lønforhandlinger.

Højere løn kæmper DSR derfor for på tre måder:

  1. Lokal lønforhandling: Din (F)TR og kreds er med til at sikre dig en højere løn ved at forhandle din løn på arbejdspladserne. Klik dig videre nedenfor og læs mere om lokal lønforhandling. 
  2. Overenskomstforhandlinger: Hvert 3. år er der overenskomstforhandlinger, som sørger for ordentlige løn- og ansættelsesvilkår og sikrer, at lønnen løbende stiger. Læs mere om overenskomstforhandlinger nedenfor.
  3. Politisk arbejde: DSR gør det løbende klart for Folketinget, at de skal fordele en særlig pose penge mellem de faggrupper på det offentlige arbejdsmarked, som er særligt hårdt ramt af uligeløn. Læs mere om DSR's politiske arbejde for højere løn nedenfor. 

Læs mere om de 3 veje til din løn

 

Lønløftet

Sygeplejersker har brug for Lønløftet. Folketingets politikere skal forpligte sig til – i samarbejde med sygeplejerskerne og arbejdsgiverne - at løfte sygeplejerskernes løn over de kommende år. Skriv under på Lønløftet - og stil krav til politikerne.