Medlemsfordele

Har du lyst til at blive en del af et stærkt fagligt fællesskab sammen med andre sygeplejersker? Læs mere om de mange fordele, du opnår ved et medlemskab.

Gode grunde til at være medlem af Dansk Sygeplejeråd

Dansk Sygeplejeråd tror på, at sygeplejersker er de bedste til at varetage sygeplejerskers interesser. Og det er netop det, vi gør som faglig organisation for sygeplejersker. 

Vi sørger for, at du får mest muligt ud af dit studieliv og karriere og hjælper dig, hvis du får problemer i jobbet.

Her kan du få et overblik over de fordele der er ved at være medlem af DSR.​

Dansk Sygeplejeråd tilbyder blandt andet rådgivning om løn, afskedigelser og ansættelser. Desuden giver vi dig juridisk rådgivning, hvis du skulle være ude for en arbejdsskade eller står overfor en patientklage. 

Vi kender dit arbejdsområde, når vi rådgiver dig juridisk såvel som karrieremæssigt.

Vi har udarbejdet pjecen "Gode grunde til at være medlem af Dansk Sygeplejeråd", som du kan læse her.

Rådgivning og vejledning

Faglig stolthed

hvis-du-vil-holde-dig-fagligt-skarp

Vil du holde dig fagligt skarp? - så bliv medlem af et fagligt selskab

Dansk Sygeplejeråds faglige selskaber er fællesskaber for sygeplejersker, med interesse for et fagligt speciale.

De 36 forskellige selskaber er åbne for alle sygeplejersker, der vil være med til at udvikle faget og kvalificere den sundhedspolitiske debat inden for deres faglige område. Hold også øje med de faglige aktiviteter i din lokale kreds. 

Få overblik over de faglige selskaber og meld dig ind

Få lokal støtte

Kvinde kigger på landkort med forskellige regioner. Illustration af Martin Schwartz

Vi kender din arbejdsplads

Med 1.300 aktive tillidsrepræsentanter og 1.400 aktive arbejdsmiljørepræsentanter fordelt på arbejdspladser over hele landet, er Dansk Sygeplejeråd sandsynligvis til stede på din arbejdsplads.

Din lokale kreds

Hos din lokale kreds sidder faglige konsulenter klar til at give dig personlig rådgivning og sparring til din lønudvikling, dit arbejdsmiljø, ved jobskifte, sygdom og fyring og omkring din arbejdssituation i det hele taget.

Desuden kan konsulenterne forhandle din løn, deltage som din bisidder til samtaler på arbejdspladsen og forhandle aftaler, hvis du bliver syg eller truet af fyring. Konsulenterne samarbejder tæt med de lokale tillidsrepræsentanter. 

Du og dine kollegaer kan desuden kontakte konsulenterne og kredspolitikerne med henblik på at deltage i faglige drøftelser på arbejdspladsen. 

Find din lokale kreds

Din tillidsrepræsentant (TR)

Din TR er din nærmeste sparringspartner og rådgiver i forhold til arbejdsvilkår, personalepolitik og faglig udvikling på arbejdspladsen. Din TR kender regler og aftaler og hjælper dig til at løse problemer og finde svar på spørgsmål, hvad angår overenskomst, arbejdstid, ferie, barsel og sygdom m.m. Hvis du får behov for det, indgår din TR som forhandler og bisidder i dit samarbejde med ledelsen.

Efter aftale med din lokale kreds kan din TR også forhandle lokal løn for dig og dine kollegaer.

Der findes også en fælles tillidsrepræsentant (FTR) på arbejdspladsen, som TR altid kan rådgive sig hos.

Du kan se, hvem du har som TR på din DSR profil. Log ind og se din TR. 

Din arbejdsmiljørepræsentant (AMIR)

Arbejdsmiljørepræsentanten er dit og kollegaernes talerør, hvis der opstår problemer med arbejdsmiljøet på din arbejdsplads. 

Arbejdsmiljørepræsentanten kender til arbejdsmiljøloven samt lokale aftaler og politikker. Det er vigtigt, at du tager kontakt til din AMIR på din arbejdsplads, hvis der er problemer med arbejdsmiljøet på din arbejdsplads.

Problemer i arbejdsmiljøet rammer ofte individuelt, men problemet kan løses i fællesskab, og der skal være fokus på forebyggelse.

Karriere

Karriere

Vil du videre i karrieren?

Hvis du vil videre i karrieren, er 'Job og Karriere' på DSR's hjemmeside et godt sted at starte. 

Her har vi samlet et overblik over dine muligheder for at efter- og videreuddanne dig samt ideer til jobsøgning. Du kan også få professionel sparring i karrieresamtaler om karriereafklaring, jobsøgning og uddannelse. 

Læs mere