Fagbevægelsen samler ind til mad og værnemidler til kenyanske kolleger

Dansk Sygeplejeråd støtter indsamlingen til kenyanske sygeplejersker og til andre arbejdere og deres familier, som mangler værnemidler og mad på bordet under coronakrisen.

Oprettet: 17.11.2020
Julie Hjerl Hansen, Heidi Røndbjerg-Christensen og Morten Jakobsen
Margaret Wambui ved den lokale fagbevægelses uddeling af fødevarer og værnemidler i byen Naivasha.

“Den her måned har været den sværeste. Mad og husleje er de største udfordringer. Nu har min familie i det mindste noget at spise i denne uge,” siger 29-årige Margaret Wambui.

Hun er ligesom hundredvis af andre arbejdere mødt op i køen til den lokale fagbevægelses uddeling af fødevarer og værnemidler i byen Naivasha. Og hun er ligesom de andre arbejdere i køen stærkt påvirket af coronasituationen i Kenya. Ikke fordi hun er smittet med den frygtede virus, men fordi den har lukket samfundet og arbejdspladser ned.

Det betyder, at arbejdere som Margaret Wambui fra den ene dag til den anden har mistet deres indkomst og dermed også muligheden for selv at forsørge deres familier. 

Corona rammer hårdt – især i udviklingslandene

I Danmark har vi et socialt sikkerhedsnet, der griber, når krisen rammer. Men i de fleste udviklingslande må man klare sig selv, når man bliver syg eller arbejdsløs. Derfor lancerer Ulandssekretariatet i Fagbevægelsens Hovedorganisation, FH, nu en indsamling, der skal hjælpe nogle af de mennesker, der er hårdest ramt af coronakrisen i Kenya.

”Sygeplejerskerne i Kenya kæmper også for at få værnemidler. Den kamp vil vi gerne hjælpe med til, så vi har valgt at støtte indsamlingen med 25.000 kr. fra DSRs solidaritetsfond. Og det er godt, at hele FH står sammen om at hjælpe vores kolleger i Kenya” siger 1. næstformand i DSR, Anni Pilgaard.  

Indsamlingen skal sikre måltider til 200.000 fyrede arbejdere i slummen og værnemidler til 50.000 sundheds- og sikkerhedsarbejdere.

Du kan støtte indsamlingen her

Se også