Hjertestarterdag gør familien klogere på genoplivning

For sjette år i træk markeres Hjertestarterdagen i Danmark. Den d. 16. oktober er der forskellige arrangementer rundt omkring i landet, hvor hele familien lære, hvordan man kan hjælpe til, når man er vidne til et hjertestop.

Oprettet: 09.10.2018
Maya Bille, mbi@dsr.dk
Foto: Dansk Råd for Genoplivning/Presse

Hvert år falder omkring 4.000 danskere om med et hjertestop uden over dem, der sker på hospitalerne. Så der er vigtig viden at hente, når Dansk Råd for Genoplivning inviterer til Hjertestarterdag. Det foregår tirsdag den d. 16. oktober, hvor kan man få repeteret sin viden eller lære mere om genoplivning og hjertestop til arrangementer landet over, blandt andet på sygehuse.

Sygeplejersker er via deres fag uddannet i førstehjælp, og flere sygeplejersker instruerer på Hjertestarterdagen.

I Aalborg Zoo står sygeplejerske Majken Frederiksen igen i år klar til at undervise alle interesserede i bl.a. hjertelungeredning, og mange steder er der mulighed for at lære at bruge hjertestartere eller selv at afprøve hjertemassage på dukker. Arrangementerne er familieegnede, så der er også god mulighed for, at børnene kan få en lærerig oplevelse.

Hjertestarterdagen er et initiativ fra EU-parlamentet, som afholdes for sjette gang i Danmark af TrygFondenfor og Dansk Råd for Genoplivning, hvor Majken Frederiksen repræsenterer Dansk Sygeplejeråd. For første gang i år bliver dagen markeret som en global begivenhed.

Læs mere om hjertestarterdagen på genoplivning.dk