Invitation: en livsnødvendig samtale om døden

Det Etiske Råd og Det Nationale Sorgcenter inviterer til debataften i ti byer rundt i landet.

Oprettet: 10.01.2018
Pernille Brandt, pbr@dsr.dk

Når det gælder vores forhold til døden er mange af os analfabeter – men tabuiseringen af døden risikerer at spænde ben for os i livet. Det er afsættet for en række debataftener om livet og døden, som Det Etiske Råd og Det Nationale Sorgcenter holder i ti forskellige byer i første halvdel af 2018.

Arrangementerne har fokus på livet inden døden. At vi skal turde se i øjnene, at livet ikke varer evigt. At vi i tide skal huske at tale med hinanden om de ting, der er vigtige for os at få sagt. Og at vi skal nyde nærværet med hinanden i den tid, vi har sammen. 

 

Sådan deltager du

Det er gratis at deltage, men du skal tilmelde dig på Etisk Råds hjemmeside: www.etiskraad.dk/livetsafslutning.

Arrangementerne er for alle med interesse for emnet, især sundhedsprofessionelle, pårørende og mennesker, der selv har sygdom inde på livet.

 

Når vi tør erkende, vi skal dø, kan vi tale med hinanden om at leve

I invitationen skriver Det Etiske Råd og Det Nationale Sorgcenter desuden: ”Livet varer ikke evigt! Den erkendelse er vigtig for alle. Det gælder, uanset om vi er unge og skal leve mange år endnu, eller om vi er ældre og har levet størstedelen af livet. Hvis vi undlader at se i øjnene, at livet ikke varer evigt – hverken vores eget eller vores nærmestes – eller hvis vi bruger alle vores kræfter på at kæmpe imod døden, når den nærmer sig, så forsømmer vi måske at nyde den tid, vi har sammen, og at sætte pris på de ting, som betyder mest for os. Måske bliver vigtige ord ikke sagt, før det er for sent – og vigtige spørgsmål ikke stillet”.

Se også