Om Grete Christensen

Grete Christensen er formand for Dansk Sygeplejeråd og har siddet på posten siden 2009. Hun er uddannet sygeplejerske og hendes karriere rummer både erfaring som intensivsygeplejerske og solidt fagpolitisk arbejde.

Grete Christensen er født i 1957 og blev uddannet sygeplejerske ved Sygeplejeskolen i Holbæk i 1981. De følgende år arbejdede hun som sygeplejerske ved hhv. Bornholms og Holbæks Centralsygehuse, hvor hun også tog efteruddannelsen til intensivsygeplejerske.
 
Hendes fagpolitiske arbejde startede, da hun blev tillids- og fællestillidsrepræsentant i 1984. Syv år senere blev hun Amtskredsformand for Dansk Sygeplejeråd Vestsjællands Amt, og i 1998 frem til 2009 var hun 1. næstformand i Dansk Sygeplejeråd.

Ved formandsvalget i 2009 skiftede Grete Christensen titlen som næstformand ud med titlen som formand for Dansk Sygeplejeråd. Siden er hun blandt andet blevet blevet formand for Sundhedskartellets Forhandlingsudvalg og næstformand i PKA. Grete Christensen er ligeledes forhandlingsleder på det regionale område i Forhandlingsfællesskabet.

I maj 2016 blev Grete Christensen formand for Forbrugsforeningen af 1886.

Også på den internationale scene har Grete Christensen haft indflydelse. Både som formand for the European Federation of Nurses fra 2007 til 2010 og som formand for styret i Sygeplejerskers Samarbejde i Norden (SSN), hvor hun har bestridt formandsposten siden 2011.

Ved siden af sit fagpolitiske arbejde har Grete Christensen også taget en bestyrelsesuddannelse på CBS.

Følg Grete på Facebook >