ICN

International Council of Nurses (ICN) er en sammenslutning af 135 sygeplejerskeorganisationer på verdensplan. Her kan du læse mere om ICN's formål og DSR's involvering.

Hvad er ICN?

Organisationen International Council of Nurses (ICN) samler 135 sygeplejerskeorganisationer på verdensplan. ICN’s mål er at være sygeplejens talerør på verdensplan, fremme professionen og påvirke sundhedspolitik.

 

Hvad sker der på ICN-konferencerne?

ICN’s konference samler hvert andet år flere tusinde sygeplejersker verden over, der mødes for at udveksle viden og hente inspiration til udvikling af sygeplejen. Det tværkulturelle samarbejde giver mulighed for, at sygeplejersker kan lære om den nyeste viden og forskning i et globalt perspektiv. Læs mere på ICN's officielle hjemmeside

 

Hvorfor er DSR repræsenteret i ICN?

DSR er medlem for at øve indflydelse på professionen og sundhedspolitikken globalt samt for at opretholde og indgå i netværk med medlemsorganisationerne. DSR er repræsenteret i ICN’s øverste myndighed: Council of National Representatives (CNR).

 

Hvad er DSR's primære interesse?

  • At få indflydelse på den globale udvikling af SEW (Social Economic Welfare), professionen og sundhedspolitikken
  • At ICN prioriterer og fokuserer sine indsatsområder
  • At ICN har fokus på inkludering og søger at øge medlemstallet gennem tiltrækning af flere medlemsorganisationer
  • At ICN har et bredt samarbejdsperspektiv og arbejder kontinuerligt på at søge indflydelse på sundhed og sygepleje i andre globale organisationer og institutioner, bl.a. WHO og Public Services International.

 

Hvad er repræsentantens rolle?

  • At søge indflydelse på udviklingen af ICN’s politik.
  • At deltage i CNR’s konference hvert andet år samt eventuelt at deltage i møder i forbindelse med World Health Assembly og arbejdsgrupper, som Work Force Forum og Credentialing og Regulators Forum.