Valg i DSR 2021: Sådan stemmer du

Afstemningen er slut. Valgresultatet offentliggøres mandag den 8. november.

Title

Afstemningen er slut. Valgresultatet offentliggøres mandag den 8. november.

 

 

Sådan foregik afstemningen

Alle aktive medlemmer pr. 1. oktober 2021 har haft stemmeret ved valget til Dansk Sygeplejeråds kredsbestyrelser, også seniorer og sygeplejestuderende, der er medlem af SLS.

Alle medlemmer af Lederforeningen i Dansk Sygeplejeråd har haft stemmeret ved valget til Lederforeningens bestyrelse.

Mail med link til at stemme online

Hvis vi har din mailadresse registreret, modtog du mandag den 25. oktober en mail med personligt link til din elektroniske stemmeseddel.

NemID

Alle stemmeberettigede medlemmer kunne nemt og hurtigt stemme med NemID. Afstemningen er nu lukket.

Kredsbestyrelser: Stem med NemID

Lederforeningen:  Stem med NemID

Valgkode

Hvis vi ikke har din mailadresse, sendet vi dig i stedet et brev med en personlig valgkode til at stemme online. Afstemningen er nu lukket.

Kredsbestyrelser: Stem med valgkode

Lederforeningen: Stem med valgkode

Brevstemmeseddel

Hvis du ikke har haft mulighed for at stemme online, kunne du kontakte DSR på telefon 46 95 40 21 og anmode om at få tilsendt en fysisk stemmeseddel. Sidste frist for dette var fredag den 29. oktober kl. 14.00.

Kan man ændre sin stemme?

Ja, du har haft mulighed for at ændre dine stemmer undervejs i afstemningsperioden ved at klikke igen på linket i den tilsendte mail eller log ind på valgsitet med NemID eller valgkode, som beskrevet herover for at ændre dine stemmer. Det er dine sidst afgivne stemmer, der tæller.

Hvor sikkert er det at stemme?

Der er ingen sikkerhedsmæssige grunde til ikke at stemme. Dit personlige link til afstemningen, som du fik tilsendt pr. mail, førte til en sikker hjemmeside, hvor din personlige valgkode allerede var indskrevet. Her skulle du indtaste din fødselsdato via en krypteret forbindelse, så ingen andre har haft adgang til datatransmissionen. Det samme gælder ved logind med NemID eller valgkode.

Revisionsfirmaet Deloitte overvåger hele valgprocessen.

Alle data håndteres af Assembly Voting, DSR's eksterne partner ifm. valget. DSR modtager ikke information om fordelingen af stemmer under afstemningen. Assembly Voting optæller stemmerne, når afstemningen er slut, og Deloitte kontrollerer, at valgresultatet svarer til de afgivne stemmer.


 

Mistet valgkode

Alle stemmeberettigede har haft mulighed for at stemme med NemID som beskrevet herover, fx i tilfælde af mistet valgkode, som blev tilsendt pr. brev.

Hvis du har spørgsmål

Har du spørgsmål vedrørende valget, kan du kontakte Dansk Sygeplejeråd, Susanne Quaade – mail smq@dsr.dk eller telefon 46 95 40 21 eller Anni Christensen – mail ach@dsr.dk eller telefon 46 95 41 51.

Se også