ICN 2021: Nursing the World Together

Den internationale sygeplejerskeorganisation ICN inviterer sygeplejersker fra hele verden til kongres i Abu Dhabi fra den 5.-9. juni 2021.

Hvad sker der på en ICN-konference? 

Organisationen International Council of Nurses (ICN) samler 135 sygeplejerskeorganisationer på verdensplan. ICN’s mål er at være sygeplejens talerør på verdensplan, fremme professionen og påvirke sundhedspolitik.

ICN’s konference samler hvert andet år flere tusinde sygeplejersker verden over, der mødes for at udveksle viden og hente inspiration til udvikling af sygeplejen. 

Temaet for kongressen er ”Nursing the World Together”. Kongressen sætter fokus på, hvordan sygeplejersker fra hele verden bidrager til at sikre sundhed for alle.

Alle sygeplejersker indbydes til at indsende abstracts til kongressen indenfor otte forskellige temaer. Der kan indsendes abstracts i perioden 1. juni til 31. juli 2020.

Oplysninger om kongressen og temaerne for abstracts kan findes på ICN Congress Abu Dhabi

Chefkonsulent Marianne Holm Andersen, Dansk Sygeplejeråd, svarer gerne på spørgsmål om kongressen via e-mail til maa@dsr.dk

 

Det er besluttet, at DSR’s deltagelse i ICN Congress 2021 begrænses, da kongressen afholdes i de Forenede Arabiske Emirater. De Forenede Arabiske Emirater er kritiseret af flere internationale organisationer bl.a. International Trade Union Confederation, ITUC, for manglende respekt af kvinder og LGBT+-personer samt for krænkelse af menneskerettigheder og faglige rettigheder, og det ønsker DSR ikke at støtte eller fremstå som sympatisører af. ICN er opmærksom på, at det i mange lande opfattes kontroversielt at lægge kongressen i Abu Dhabi. Læs ICNs begrundelse for valget

 

Vigtige datoer

  • 1. juni 2020: Online indsendelse af abstracts åbnes

  • 31. juli 2020: Online indsendelse af abstracts lukker

  • Oktober 2020: Ansøgere får besked om accept af abstracts

  • 1. oktober 2020: Online registrering åbnes

  • 12. februar 2021: Frist for registrering af abstracts deltagere*

  • 12. februar 2021: Fristen for early bird registrering slutter

  • 5. juni 2021: ICN 2021 åbner

*Abstracts deltagere og sessionarrangører skal registrere sig ICN 2021 inden ovennævnte dato for at bekræfte deltagelse. Oplægsholdere/session arrangører, der ikke har tilmeldt sig inden denne dato, vil blive slettet fra programmet. BEMÆRK: Abstracts deltagere skal dække egne udgifter, inklusive registrering, bolig osv.