Danske Regioner ønsker specialuddannelse i akutsygepleje

kvindelytter.jpg

Danske Regioner ønsker specialuddannelse i akutsygepleje

Sygeplejersker bør i fremtiden kunne tage en specialuddannelse i akutsygepleje, mener Danske Regioner. Det vil løfte og ensarte kvaliteten på et stadig mere komplekst område. Dansk Sygeplejeråd bakker op. Der er et stort behov.

> Læs mere

GreteROED2.jpg

Debat: Man kan spare sig fattig

En spareplan i Region Sjælland betyder, at 86 sygeplejersker står til at miste deres job og yderligere 97 ubesatte sygeplejerskestillinger nedlægges. Det er både bekymrende og kortsigtet, at man vælger at hente pengene hos det i forvejen pressede personale, mener Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd.

> Læs mere

 

sygeplejeskolen.jpg

Mænd i sygeplejen - et eksperiment danner baggrund for ny tv-serie

TV2 Charlie havde søndag den 21. oktober premiere på en ny dansk tv-serie ”Sygeplejeskolen” . Tv-serien handler om de første mandlige sygeplejersker i Danmark fra 1951, og i den anledning åbner udstilling på museet om virkelighedens første mandlige sygeplejersker fra 50´erne.

> Læs mere

 

sygeplejerskemangel.jpg

Debat: Fasthold sygeplejerskerne med indflydelse og videreuddannelse

Hvor alle læger gennemgår en specialuddannelse, er der i sygeplejen tale om mere eller mindre tilfældig knopskydning. Det giver skævheder i systemet. Manglen på sygeplejersker har ingen enkelt løsning. Men løsningerne findes. Blandt andet kan flere sygeplejersker fastholdes med bedre muligheder for videreuddannelse og større indflydelse på arbejdet.

> Læs mere