Det nære sundhedsvæsen har brug for vidtgående ændringer

Hjemmesygeplejerske4.jpg

Det nære sundhedsvæsen har brug for vidtgående ændringer

Dansk Sygeplejeråd, Lægeforeningen og Danske Patienter efterlyser ambitioner for det nære sundhedsvæsen, efter sundhedsministeren har udskudt udvalgsrapport. Det kræver nytænkning at få pengene til at række, siger Grete Christensen.

> Læs mere

 

Arbejdet som sygeplejerske udfordrer privatlivet

Arbejdet fylder for meget i danske lønmodtageres privatliv, viser en ny undersøgelse. Det bekræftes af tal fra Dansk Sygeplejeråd, som dokumenterer, at mange sygeplejersker har svært ved at skabe balance mellem arbejdsliv og privatliv.

> Læs mere

Ny overenskomst for industrien skaber positive forventninger

Efteruddannelse og bedre seniorordninger er to af emnerne i den aftale om nye overenskomster til cirka 230.000 ansatte i industrien. Aftalen afmonterer myterne om, at lønningerne i Danmark er for høje, siger Grete Christensen.

> Læs mere

Katrine.jpgRygsæk giver patienter friheden tilbage

Patienter kan undgå lange hospitalsophold og i stedet modtage behandling hjemme med den såkaldte kemorygsæk. Bag projektet står blandt andre sygeplejerske Katrine Fridthjof, som netop er blevet nummer to i kampen om ICNs innovationspris.

> Læs mere

 

Styrket opsporing af underernæring hos ældre medicinske patienter

Otte anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen skal sikre, at underernæring og uplanlagt vægttab hos ældre medicinske patienter overvåges systematisk. Dansk Sygeplejeråd hilser anbefalingerne velkommen.

> Læs mere

Sygeplejersker udfører flere lægeopgaver

Hver tredje kommune har indgået aftaler om, at hjemmesygeplejersker løser lægeopgaver på rammedelegation. Det understreger behovet for en specialuddannelse i kommunal sygepleje, lyder det fra Dorte Steenberg.

> Læs mere

AabenraaSygehus.jpgDøgnrytmelys gavner både patienter og personale

Døgnrytmelys, der simulerer det naturlige lys, giver hyggeligere og roligere rammer og medvirker til, at patienter får en bedre søvnrytme, viser evaluering.

> Læs mere