Kampen er i gang: Ligeløn, løngab eller lønforhøjelse ved OK18

GreteChristensenKongres.jpg

Finansministeriet lægger op til OK18 med hovedrystende talspin

Innovationsminister Sophie Løhde går over stregen, når hun påstår, at de offentligt ansattes lønudvikling er stukket af fra de privatansattes og peger på et løngab. Det mener Grete Christensen, der forhandler for de ansatte i regionerne.

> Læs mere

 

Sundhedskartellet kræver bedre løn og ordentlige vilkår for pressede faggrupper

Løn, pension og sikring af arbejdsvilkår er de helt afgørende krav, når Sundhedskartellet skal forhandle om de specielle krav med de regionale arbejdsgivere. Det stod klart tirsdag, hvor parterne for første gang sad over for hinanden.

> Læs mere

9_demo_170408_.jpg

Danskerne har talt: Sygeplejersker skal have mere i løn

I en stor undersøgelse i Ugebrevet A4 giver danskerne udtryk for, at der er råd til en ’mærkbar lønforhøjelse’ til de offentligt ansatte ved overenskomstforhandlingerne i 2018.

> Læs mere

 

Historisk opbakning til Sundhedskartellets ligelønskrav

Ligeløn er højt på dagsordenen til OK18. Sundhedskartellets krav om en ligelønspulje er nemlig blevet et generelt krav, der møder opbakning blandt de øvrige offentligt ansatte.

> Læs mere

 

Finanslovsaftale løser ikke problemer i presset sundhedsvæsen

Den nye finanslov lægger op til en meget stram økonomi for sundhedsvæsenet, som ikke står mål med presset herpå. Det er ikke måden at løse problemerne i sundhedsvæsenet på, mener Dansk Sygeplejeråd.

> Læs mere

sundhedsplejerske_med_mor_med_barn_paa_s

Ekstra 20 procent årligt: Der skal nu uddannes flere sundhedsplejersker

En markant forøgelse af antallet af studerende på sundhedsplejerske-studiet er de seneste år blevet nødvendigt på grund af øget efterspørgsel på sundhedsplejersker samt større pres på arbejdsopgaver og nye tiltag.

> Læs mere

 

Søvnløshed og stresssymptomer udbredt blandt offentligt ansatte

Ansatte inden for den offentlige sektor oplever i stor stil tegn på stress som følge af arbejdspres. Det viser omfattende undersøgelse, der også peger på løsninger.

> Læs mere