Sygeplejersker skal ikke bøde for underbemanding

lovforslaguge36.jpgLovforslag placerer ansvaret for fejl på grund af dårlig organisering hos arbejdsgiverne

Nyt lovforslag skal sætte streg under, at fejl på grund af underbemanding og mangel på ressourcer er arbejdsgivernes og ikke den enkelte sygeplejerskes ansvar. En tilføjelse til lovgivningen, som Dansk Sygeplejeråd har opfordret til.

> Læs mere

Finanslovsforslag byder mest på lappeløsninger

gretechristensenclausbech.jpgRegeringen har fremlagt deres forslag til en finanslov for 2019. Det er glædeligt, at der afsættes penge til velfærdsinitiativer, mener Dansk Sygeplejeråd. Det er dog ikke en finanslov, der kommer til at gøre op med den massive ressourcemangel i sundhedsvæsenet.

> Læs mere

 

Sygeplejestuderende: Nej, finanslovsforslaget er ikke godt nyt

studerende_finanslov.jpgMed nyt finanslovsforslag vil regeringen lade to-procents besparelserne på professionshøjskolerne løbe ind til 2022. Besparelserne på uddannelserne skal derefter fortsætte, dog skal pengene skal blive inden for området. Sygeplejestuderende kalder udspillet for latterligt.

> Læs mere

Sygeplejersker udsættes for vold og trusler

papirarbejde_3_-_kopi.jpgVerbale tilsvininger, bid og spark. Det er en del af arbejdslivet for mange sygeplejersker. Mere end en tredjedel af alle sygeplejersker har været udsat for vold eller trusler inden for de seneste 12 måneder. Det er helt uacceptabelt, mener Dansk Sygeplejeråd.

> Læs mere

Unødvendige indlæggelser: Forældede regler står i vejen

hjemmesygeplejrskesynergiuge36.pngHvert år bruger sundhedsvæsenet flere milliarder på indlæggelser, der kunne have været undgået. Sygeplejersker er en af nøglerne. De har de faglige kompetencerne til at spille en langt større rolle i det forebyggende arbejde, men reglerne – som de er i dag – forhindrer det.

> Læs mere

Offentlig ledelse sat på spidsen

Kom med når DSR og en række organisationer går sammen og debatterer Ledelseskommissionens anbefalinger og sammenhæng i det offentlige. Fem debatter i hele landet sætter offentlig ledelse på spidsen, og alle er velkomne. Det er gratis at deltage, og tilmelding foregår via DJØF's hjemmeside. Søg på offentlig ledelse via linket nedenfor.

> Tilmeld dig til debatterne her