Sygeplejerskernes syge dilemmaer / Vi kan få et sundhedsvæsen i verdensklasse - hvis vi vil

Billede.jpg

Sygeplejerskernes syge dilemmaer

En ny indsats sætter fokus på sygeplejerskernes arbejdsvilkår gennem de dilemmaer, som sygeplejerskernes hverdag er fyldt med. Sygeplejerskerne står ofte alene med svære valg – valg der er en direkte konsekvens af politikernes beslutninger. Derfor har Dansk Sygeplejeråd igangsat en kampagne under overskriften #SygtDilemma.

> Læs mere greteROED4.jpg

Debat: Vi kan få et sundhedsvæsen i verdensklasse - hvis vi vil

Der er ikke behov for store reformer og strukturændringer. Men der er brug for investeringer og for at holde fast i det, der allerede gør vores sundhedsvæsen godt. Særligt tre områder fortjener opmærksomhed i forbindelse med en sundhedsreform, mener Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd.

> Læs mere ur2.png

Arbejde på fuldtid kræver et bedre arbejdsmiljø

Over halvdelen af alle sygeplejersker arbejder mindre end 37 timer om ugen, viser nye tal fra Dansk Sygeplejeråd. Hvis flere skal op på fuld tid, kræver det bedre arbejdsvilkår. Samtidig bør det også være muligt for flere sygeplejersker at vælge fuldtid frem for deltid.

> Læs mere smildendesygeplejersker.png

Sygeplejersker er en investering i bæredygtig udvikling

Sygeplejersker og jordemødre spiller en afgørende rolle i kampen for at nedbringe ulighed i sundhed på verdensplan. Ifølge en ny rapport er der brug for at ansætte flere, hvis de globale mål skal opfyldes om at inddrage en milliard flere borgere i adgang til sundhedsydelser indenfor fem år.

> Læs mere