Tema

Arbejdspres på sygehusene

Arbejdspresset på sygehusene presser sygeplejersker over hele landet og skaber bekymringer for ikke længere at være i stand til at kunne levere fagligt forsvarlig sygepleje. En række påbud fra Arbejdstilsynet afspejler problemer med stress, frustrationer og risiko for patientsikkerheden. Læs de seneste nyheder om arbejdspres og se Dansk Sygeplejeråds dokumentation.

Arbejdsmiljø er presset af travlhed

Andelen af sygeplejersker, der føler, at det er nødvendigt at arbejde meget hurtigt, er fordoblet på tre år. Læs Dansk Sygeplejeråds notat om konsekvenserne af det stigende arbejdstempo:

Nødvendige sygeplejeopgaver bliver ikke udført pga tidspres

Dansk Sygeplejeråd i medierne

”Det danske sygehusvæsen er præget af, at vi i alt for mange år udelukkende har fokuseret på økonomien i systemet og målt lederne på, om de kunne overholde budgetterne. Vi skal lytte mere til de medarbejdere, der står ansigt til ansigt med patienterne og høre, hvad vi kan forandre for at gøre det bedre," lød det blandt andet fra Grete Christensen i P1-debat om arbejdspresset i sundhedsvæsenet efter Køge-sagen om unødig medicinering af intensivpatienter.

Sagen om arbejdstilsynets påbud til mange sygehuse er bragt i aviser over hele landet, men læs eksempelvis artikel i Denoffentligesektor.dk, eller hør Grete Christensen i DR P1 debat om arbejdspresset på sygehusene:

Denoffentligesektor.dk: Læs artiklen fra Ritzau om arbejdspres, der har kostet 37 sygehuse påbud

Læs artiklen i Dagens Medicin, hvor Grete Christensen svarer Torben Mogensen i sagen fra Køge Sygehus

Særligt til FTR, TR eller AMiR