Store bededag - vær med i kampen for at bevare dagen

DSR kæmper sammen med de øvrige fagforeninger i Fagbevægelsens Hovedorganisation, FH, for at bevare store bededag. En underskriftindsamling er i gang, og og søndag den 5. februar mødtes danskere i titusindvis på Christiansborg Slotsplads for at markere utilfredsheden.

Vis din opbakning til at bevare store bededag

Regeringen foreslår at afskaffe store bededag, og det har vakt vrede i store dele af befolkningen på tværs af fagbevægelsen, kirken og politiske skel.

DSR kritiserer, at regeringen vil slette sygeplejerskers kompensation for at arbejde på en helligdag som store bededag. Tillæg som er tilkæmpet ved overenskomstforhandlinger. Og et brud med regeringens egen holdning til ikke at ville blande sig i den danske model, hvor arbejdsgivere og arbejdstagere er med til at beslutte vilkår for arbejdet. 

Den samlede fagbevægelse, FH, som DSR er medlem af, er gået til kamp for at bevare store bededag. Der er en underskriftindsamling i gang , hvor tæt på en halv million mennesker har skrevet under på, at de ønsker at bevare store bededag - skriv under, hvis du vil bakke op. 

Skriv under med det samme

Her kan du skrive under på FH´s underskriftindsamling for at bevare store bededag

Læs om DSR´s holdning til at bevare store bededag