Flertal: Regeringens spareplan er årsagen til konflikt

marts20_ankomst_forligsen1.jpg

Flertal: Regeringens spareplan er årsagen til den truende konflikt

Et meget stort flertal af danskerne mener, at regeringens ønske om at spare på de offentlige udgifter er den primære årsag til den konflikt, der er under opsejling på det offentlige arbejdsmarked.

> Læs mere

 

Her er de krav om forringelser, du ikke har hørt om

OK18 handler ikke kun om løn, spisepause og lærernes arbejdstid. Danske Regioner har også stillet en række krav over for Sundhedskartellet. Der vil være kraftige forringelser af sygeplejerskers arbejdsvilkår, hvis de bliver gennemført.

> Læs mere

 

Antallet af medicinfejl skal halveres på fem år

Tusindvis af patienter kommer hvert år ud for en medicineringsfejl, og i nogle tilfælde får det alvorlige konsekvenser. Et nye initiativ 'Medicin uden skade' skal i løbet af de næste fem år halvere antallet af fejl.

> Læs mere

akut_modtagelse_barselsgangen_006.jpg

Der er masser af komplekse psykiatriske patienter til de tomme senge

Dansk Sygeplejeråd vil have regioner og kommuner til at udnytte de nye ledige pladser til mennesker med kompleks psykisk sygdom og misbrug, men sengene står stadig tomme.

> Læs mere

 

DSR går ind for fusion mellem FTF og LO

Kongressen i Dansk Sygeplejeråd har vedtaget at gå ind for at skabe en stor samlet hovedorganisation på det danske arbejdsmarked. Ekstraordinære kongresser 13. april skal tage stilling til, om fusionen skal blive en virkelighed.

> Læs mere

 

Danmark har rekord i tabte arbejdsdage på grund af konflikt

Lærer-lockouten i 2013 og sygeplejerske-strejken i 2008 har givet Danmark en kedelig nordisk rekord i tabte arbejdsdage på grund af konflikt. Arbejdsmarkedsforsker vurderer, at den danske model er under pres.

> Læs mere