Følg formanden

Kom tættere på DSR-formand Grete Christensen og følg med i, hvad der sker i hendes hverdag.

Formand for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen, på talerstolen under kongressen 2018.
Foto: Søren Svendsen

Følg med, når hun besøger sygeplejersker rundt om i landet, mødes med politikere eller optræder i medierne. Se mere på siden her, hvor du også kan deltage i debatten og følge Grete Christensen på Twitter.

Følg og debattér med Grete Christensen på de sociale medier

Grete Christensen på Twitter

Debat om ligeløn på P1: ”Sygeplejersker skulle have guld i hoftehøjde”

p1_logo_2De 51 faglige organisationer i Forhandlingsfællesskabet har varmet op til OK 18 med at bede politikerne om hjælp.

Det har de gjort med en lidt utraditionel ligelønsappel til Folketingets politikere. I den forbindelse blev formand for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen 4. januar 2018 inviteret til debat om ligeløn i Danmarks Radios P1, hvor også Venstres ligestillingsordfører Mads Fuglede deltog.

”Vi må konstatere, at offentlige lønforhandlinger i forvejen er politisk styret. Vi kan ikke selv løse de uligheder, som opstod, da man i 1969 fra politisk side vedtog tjenestemandsreformen. Derfor appellerer vi til vores politikere om at være med til en forandre den rangorden ved at lægge penge på bordet til at løfte kvindegrupperne,” siger Grete Christensen i debatten i P1.

Appellen anmoder politikerne om at gribe ind med særlige puljer med midler, der løfter de kvindedominerede fag lønmæssigt for at udligne noget af gabet til de mandedominerede fag.

”Hvis lønstigninger er betinget af at vise stor effektivitet og produktivitet, så skulle sygeplejersker have guld i hoftehøjde,” siger Grete Christensen.

Kampen for ligeløn og lønforhøjelser er i gang ved OK18

grete8Overenskomstforhandlingerne (OK18) er skudt i gang, og et af de helt store emner bliver løn. Både ligeløn og lønudvikling har fyldt meget omkring kravudvekslingen mellem arbejdsgivere og lønmodtagere.

Den 12. december blev offentligt ansattes lønudvikling topnyhed, da innovationsminister Sophie Løhde (V) gik til angreb og udtalte, at offentligt ansattes lønudvikling var stukket af fra de privatansattes.

Udmeldingen var baseret på talspin fra Finansministeriet og blev kritiseret af blandt andre Grete Christensen. Hun kritiserede også Finanslovsaftalen mellem regeringen og DF for ikke at afsætte nok midler til problemerne i sundhedsvæsenet - og for at lægge op til skattelettelser.

Midt i december blev kravene mellem parterne udvekslet, og i slutningen af januar går overenskomstforhandlingerne formentlig i gang. Løn og ligeløn topper prioriteringslisten for sygeplejerskernes forhandlere.

Avanceret klinisk sygepleje på plakaten

Grete Christensen interview med Stetoskopet podcastUddannelsen i avanceret klinisk sygepleje er på vej, og det fangede en gruppe lægestuderendes opmærksomhed.


De står bag podcasten Stetoskopet, og den 5. december blev Grete Christensen interviewet om uddannelsen og intentionerne bag. Hør interviewet i juleudsendelsen Program 31.

Danskere gik i optog for 'Danmark for Velfærd'

På scenen ved Christiansborg i København talte Grete Christensen til forsamlingen i forbindelse med 'Danmark for Velfærd'.
På scenen ved Christiansborg i København talte Grete Christensen til forsamlingen i forbindelse med 'Danmark for Velfærd'.
Foto: Michael Bech
En lang række organisationer har i samarbejdet 'Danmark for Velfærd' sat fokus på, at det er tvingende nødvendigt at sørge for bevarelse og styrkelse af den danske velfærdsmodel. Og det lykkedes at skabe debat om det urimelige i, at regeringen vil give skattelettelser til de rigeste danskere, mens velfærdssamfundet er under pres.

I en stor samlet demonstrationsdag tirsdag 7. november  fik det masser af danskere på gaden, og 'Danmark for Velfærd' fik et klart folkeligt udtryk. Dansk Sygeplejeråd var til stede i en række danske byer med både medlemmer og kredsbestyrelsesmedlemmer, der talte ved arrangementer. I København talte Grete Christensen til forsamlingen fra scenen ved Christiansborg, hvor der var en stribe talere samt musik og underholdning.

Regeloprydning på vej

Innovationsminister Sophie Løhde er i fuld gang med at rydde op i  bureaukratiet i den offentlige sektor. Og de mange regler i den offentlige sektor er også noget sygeplejerskerne oplever. Derfor har hun indgået partnerskab med Dansk Sygeplejeråd, i forbindelse med indsatsen "Meld en regel", hvor danskerne skal pege på de regler i samfundet, som de mener kan undværes eller ændres. Fagbladet Sygeplejersken stillede spørgsmål til planerne om at få luget ud i de unødvendige regler i sundhedsvæsenet i dobbeltinterview med Sophie Løhde og Grete Christensen, som man kan læse i Sygeplejersken nr. 12, der udkommer den 20. oktober.Dobbelt Interview Sophie Løhde og Grete Christensen. Foto: Claus Bech

Foto: Claus Bech

Fremtidens udfordringer kan løses med inspiration fra nutidens

Grete Christensen og Dennis Christensen Danske Regioner 2017Grete Christensen deltog sammen med Dennis Christensen, formand for FOA (billedet), Andreas Rudkøbing, formand for Lægeforeningen og Bent Hansen, formand for Danske Regioner mfl. i paneldebat til Danske Regioners konference "Hvem, Hvad Hvor?" om, hvordan der skal tages hånd om forskellige behov i fremtiden.

Grete Christensen lagde blandt andet vægt på, at de gode løsninger, som allerede findes skal samles op og inspirere. Ligeledes lagde hun vægt på, at der skal være plads til at udnytte de komptencer som medarbejderne besidder og sørge for at løfte dem, så der er de rette kompetencer tilstede til de rette opgaver.

 

Run with Pride

Grete Christensen og Lars Løkke Rasmussen, Run With PrideUge 33 er Pride-uge og markeres rundt omkring i byen og kulminerer lørdag med Pride-paraden. Grete Christensen var mandag med til fællesløb på Marienborg under overskriften "Run with Pride". Det var Statsminister Lars Løkke Rasmussen, der havde inviteret til den fælles tur om Lyngby Sø i det gode vejr.

Grete Christensen var også med til at sætte fokus på arbejdsmarkedets rummelighed med et debatindlæg skrevet i samarbejde med Søren Heisel, ligestillingsansvarlig 3F, der tirsdag blev bragt i Politiken. Her satte de fokus på, at fagbevægelsen også har en rolle at spille, når det kommer til at sikre et mangfoldigt arbejdsmarked med plads til alle.

Læs det her. 

Foto: Klaus Mathiessen

 

Tillykke med den runde dag

Kager til Grete Christensens 60 års fødselsdag i Kvæsthuset27. juni fyldte Grete Christensen 60 år, og det blev fejret på dagen sammen med medarbejderne i Kvæsthuset.

Efter frokost og fællessang stod den på quiz om Grete Christensens liv og levned - efterfulgt at specialdesignede lagkager med fødselarens kontrafej.

Adskillige medier har bragt fødselsdagsportrætter i anledning af formandens runde fødselsdag. Læs nogle af portrætterne på de nedenstående links:

Berlingske

Jysk-Fynske Medier