Handlekraftig diskussion: Vi skal turde miste kontrollen

handlekraftigefaellesskaber.jpg

Handlekraftig diskussion: Vi skal turde miste kontrollen

Dansk Sygeplejeråds kongres var præget af ønsket om fællesskaber af alle forskellige slags – og intense debatter om mulighederne for at skabe en bedre forbindelse mellem top og bund i både organisationen og i samfundet.
> Læs mere

 

Akutte hospitalsbesøg kan undgås

En ny undersøgelse fra Dansk Sygeplejeråd viser, at en stor del af de akutte hospitalsbesøg - ifølge sygeplejersker - ville kunne undgås med den rette indsats. Det handler om at give sygeplejersker flere handlemuligheder og større fagligt frirum.
> Læs mere

 

gretetalerstol.jpg

Godt psykiatriudspil fra KL

Dansk Sygeplejeråd hilser KL's psykiatriudspil velkomment. Udspillet sætter fokus på vigtige emner som tidlig indsats, kompetenceløft og en øget kapacitet i psykiatrien.
> Læs mere

 

Vi er hinandens arbejdsmiljø

Hvordan kan Dansk Sygeplejeråd som organisation bremse glidebanen i retning af et stadig mere belastet arbejdsmiljø på hospitaler og i kommuner? Og hvad kan man selv gøre? En af konklusionerne var, at alle har et ansvar for arbejdsmiljøet.
> Læs mere

 

Engageret kønsdebat på kongressen

Forslag om at føre ligestillingen ind i titler som ’forkvinde’, eller ’forperson’ og introduktion af en kønsspecifik version af ’sygeplejerske’ blev forkastet efter en engageret debat på Dansk Sygeplejeråds kongres.
> Læs mere

 

sundhedsdebat.jpg

Sundhedsdebat: Vi skal arbejde mere for at arbejde mindre

I en livlig debat på Dansk Sygeplejeråds kongres var der enighed om at vedtage forslag om at arbejde for bedre normeringer og om fremtidssikring af den danske model.
> Læs mere