Læger og sygeplejersker: Afskaf produktivitetskravet

Kirurgisk.jpg

Læger og sygeplejersker: Afskaf produktivitetskravet

Et meget stort flertal af læger og sygeplejersker mener, at kravet om to procents vækst i produktiviteten på sygehusene hvert år skal fjernes, viser nye undersøgelser. Mange oplever, at kravet påvirker kvaliteten af behandling og pleje.

> Læs mere

 

Udspil understreger behov for flere sundhedsplejersker

Regeringen vil styrke samarbejdet mellem sundhedsplejersker og pædagoger i daginstitutionerne. Det er et godt initiativ, men det understreger samtidig behovet for, at der bør uddannes flere sundhedsplejersker, mener Grete Christensen.

> Læs mere

 

KirstenStallknechtPrisen.jpg

Hun råbte højt fordi det var nødvendigt

Kirsten Stallknecht Prisen 2017 går til Pia Lüders Røge for en præcis beskrivelse af en lang og dilemmafyldt arbejdsdag som hjemmesygeplejerske i Odense Kommune. Det var godt, at hun råbte højt i en svær tid, sagde Grete Christensen til overrækkelsen.

> Læs mere

 

 

 

Politikerne tager godt imod sygeplejerskers forslag

Beslutningstagerne i sundhedsvæsenet møder sjældent de sygeplejersker, der sidder med hverdagens udfordringer. Det gjorde de ved et stormøde i Thisted.

> Læs mere

 

Når du får mistanke om seksuelle overgreb på børn

12 procent af danske børn mellem syv og 17 år har været udsat for uønsket seksuel berøring. Ny hjemmeside skal hjælpe fagfolk og sundhedspersonale til at opdage flere overgreb og handle på det.

> Læs mere

 

Sundhedsplejerske1940.jpg

80 år med fart på

Oprettelsen af uddannelsen for sundhedsplejersker fylder 80 år. Præcis som i 1937 er det primære fokus stadig på de mindste børn, men moderne sundhedsplejersker har et væld af nye opgaver.

> Læs mere

 

 

 

Deltid øger kønsforskelle på arbejdsmarkedet

Deltidsjob rammer hårdt på løn og pension. Der er brug for politiske initiativer for at opveje, at det oftest er kvinder, der søger deltid for at få arbejds- og familieliv til at hænge sammen, siger Dansk Sygeplejeråds formand, Grete Christensen.

> Læs mere