1.000 nye kolleger: Et rigtig godt tiltag

Socialdemokraterne vil afsætte en halv milliard kroner til at ansætte 1.000 nye sygeplejersker på landets sygehus. Dansk Sygeplejeråds formand, Grete Christensen er glad for det valgløfte.

Oprettet: 04.10.2018
Susanne Bloch Kjeldsen, sbk@dsr.dk
Foto: Claus Bech
Grete Christensen er glad for valgløftet om 1.000 flere sygeplejersker

Det kommende Folketingsvalg er endnu ikke udskrevet, men partierne har travlt med valgløfter. Socialdemokraterne præsenterede den 3. oktober et valgløfte om, at de vil afsætte en halv milliard kroner til 1.000 nye sygeplejersker på landets sygehuse.

”Det danske sundhedsvæsen er på mange måder effektivt og fungerer på mange stræk godt, men vi kan ikke blive ved med at presse vores læger, vores sygeplejersker og vores sosu'er. Derfor skal der simpelthen flere medarbejdere på de danske hospitaler,” sagde Mette Frederiksen til Danmarks Radio i forbindelse med præsentationen af forslaget.

Dansk Sygeplejeråds formand Grete Christensen anerkender behovet for flere medarbejdere.

”Det er fantastisk godt set, at vi har brug for at sætte flere penge af til flere sygeplejersker. Der er så meget brug for os alle steder,” sagde hun til Danmarks Radio.

Grete Christensen mener både, at der skal sættes ind med rekruttering og fastholdelse. Der skal uddannes flere, men det er også nødvendigt at sikre, at flere gennemfører uddannelsen. Og nødvendigt at sikre arbejdsmiljøet, så færre stopper.  

”Vi skal sikre arbejdsmiljøet, så vi kan holde fast i dem, der allerede er uddannet. Det må der også være god økonomi i. Vi skal simpelthen undersøge, hvorfor nogen har forladt faget, og hvordan vi får dem lokket tilbage igen. Det her er et godt afsæt. Men der skal mere til, siger Grete Christensen.

Læs mere om sygeplejerskemangel