225 flere optagne på sygeplejerskeuddannelsen

4.259 ansøgere er optaget på sygeplejerskeuddannelsen. Det er en stigning på 6 pct. og 225 flere i forhold til sidste år. Glædelige nyheder, siger Dansk Sygeplejeråd og Sygeplejestuderendes Landssammenslutning.

Oprettet: 27.07.2020
Maria Klit

”Det er meget glædelige nyheder for sygeplejerskeuddannelsen og sundhedsvæsenet, at der er blevet plads til 225 flere sygeplejestuderende i år. Vi har brug for flere sygeplejersker, så det er utroligt positivt at flere, der er kvalificerede og har lyst til faget, nu kan tage uddannelsen,” siger næstformand for Dansk Sygeplejeråd, Dorthe Boe Danbjørg.

Hele 4.259 ansøgere får i nat eller i morgen besked om, at de er blevet optaget på sygeplejerskeuddannelsen, oplyser Uddannelses- og Forskningsministeriet.

”Det er dejligt, at vi får flere medstuderende og fremtidige kolleger. Det høje antal optagne afspejler den stigende interesse for faget, der viste sig ved, at der i år var flere ansøgere til uddannelsen end sidste år. Det er glædeligt, at flere nu får mulighed for at uddanne sig til sygeplejerske,” siger formand for Sygeplejestuderendes Landssammenslutning, Kamilla Kjeldgaard Futtrup.

I alt søgte 5.112 om optagelse på sygeplejerskeuddannelsen i år. Det er to pct. flere end sidste år, hvor antallet var 4.991.

 

SLS og DSR: Den gode udvikling skal fortsætte

Selvom glæden over tallene er stor, understreger både Dansk Sygeplejeråd og Sygeplejestuderende Landssammenslutning, at sygeplejerskemanglen ikke er løst ved 225 ekstra studiepladser alene.

”Vi står i den situation, at der faktisk er flere ansøgere, end der er plads til - selv med de nye studiepladser. Derfor er det vigtigt, at den gode udvikling fortsætter, og at antallet af optagne på sygeplejerskeuddannelsen også stiger i de kommende år for at imødekomme efterspørgslen. Det er det allervigtigste, vi kan gøre, for at løse sygeplejerskemanglen på sigt,” siger Dorthe Boe Danbjørg, og Kamilla Kjeldgaard Futtrup følger op:

”Det er glædeligt, at flere bliver optaget! Nu bliver det virkelig vigtigt, at kvalitet og antal praktikpladser følger med. Hele sundhedssektoren må tage ansvar for at finde praktikpladser til de mange nye studerende. Det er altafgørende, hvis vi studerende skal blive på uddannelsen, og ikke mindst for at vi kan uddanne os til dygtige og kvalificerede sygeplejersker,” siger hun.

De nye studerende starter på en af landets fem professionshøjskoler enten 1. september 2020 eller 1. februar 2021.