5.000 sygeplejersker til ICN-åbning

Nationaldragter i mange variationer og hudfarver i tilsvarende mange varianter viste mangfoldigheden blandt de 140 deltagende lande og de 85 sygeplejeorganisationer, som deltager i ICN kongressen i Singapore i 2019. En kongres der samtidig markerer ICN´s 120-års fødselsdag.

Oprettet: 28.06.2019
Jette Bagh, jba@dsr.dk og Mai Brandi Ludvigsen, mlu@dsr.dk

Nation for nation gik delegationerne på scenen.  Nigerianerne i grønne og hvide dragter, tyskerne i dirndl dragter med forklæder, koreanere i folkedragter og den danske formand Grethe Christensen og næstformand Dorthe Boe Danbjørg i røde ”Proud to be a nurse” t-shirts.

nigeriaDe farverige delegationer brød igennem i det brun-gule kæmpe lokale, og der blev klappet og hujet fra især de store grupper af deltagere fra nærområdet, bl.a. Kina, når deres delegationer gik på scenen.

ICNs irske præsident Annette Kennedy bød velkommen, og den første kvindelige præsident i republikken Singapore, Halimah Yacob, talte engageret til de 5.000 sygeplejersker, som havde fået plads til begivenheden. ”Sygeplejersker er kernen i sundhed” sagde hun til udelt begejstring for tilhørerne. Udviklingen i pleje fra hospital til pleje i borgernes eget hjem og manglen på sygeplejersker talte hun også om og fortalte, at rekruttering af sygeplejersker i Singapore er gået utraditionelle veje, bl.a. gennem en dramaserie om og med sygeplejersker. Serien har haft effekt på antallet af ansøgere, som er steget med 30 pct.

”Vi må støtte sygeplejersker og skabe karrieremuligheder” sagde hun og nævnede tre ting en sygeplejerske skal kendes på: passion, udholdenhed og livskraft (passion, resilience, stamina).

Danske sygeplejersker i Nursing Now t-shirts til åbningsceremoniHalimah Yacob sluttede sin tale med ordene: ”Save one life and you will be a hero, save 100 lives and you will be a nurse”. Så blev der klappet igennem.

De skandinaviske deltagere i åbningsceremonien havde en hvid t-shirt på med påskriften ”Nursing now - Nordic”, som er betegnelsen for en global kampagne, der skal synliggøre sygepleje   og opmuntre sygeplejersker til at involvere sig i sundhedspolitik. Kampagnen skydes for alvor i gang i 2020, som af WHO er udnævnt til ”Year of The Nurse” for at ære Florence Nightingale, som i 2020 ville være fyldt 200 år.

Læs mere om ICN 2019