85 sygeplejerskekandidater klar til kommunal- og regionsvalg

Der er ikke længe til, at der skal vælges kommunal- og regionsrådspolitikere for de næste fire år. I alt 85 af Dansk Sygeplejeråds medlemmer stiller op til regions- og kommunalvalg.

Oprettet: 31.10.2017
Maya Bille, mbi@dsr.dk

Når dørene til valglokalerne slår op den 21. november, er det muligt at sætte sit kryds ved en sygeplejerske i alle regioner og i rigtig mange kommuner. 85 medlemmer af Dansk Sygeplejeråd er at finde på stemmesedlerne rundt omkring i landet, og 58 af dem kan du nu blive klogere på via Dansk Sygeplejeråds hjemmeside.

De 58 sygeplejerskekandidater, der har takket ja til at få en profil på siden, har blandt andet udpeget tre mærkesager inden for det sundhedspolitiske, som de vil kæmpe for i deres region eller kommune.

Dansk Sygeplejeråd mener, at det er vigtigt, at danskerne tænker sundhedspolitisk, når de sætter deres kryds.

”De store omvæltninger og udfordringer vi står overfor i disse år og de kommende skal i høj grad løftes af regionerne og i stigende grad også kommunerne. Derfor er det vigtigt, at man tænker sundhedspolitisk, når man sætter sit kryds,” siger Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd.

Sygeplejerskekandidaterne kender sundhedsvæsenet indefra og kan pege på lige præcis de problematikker, som findes i deres region eller kommune, fortsætter hun.

På Dansk Sygeplejeråds side om valgene, er der også inspiration at finde til spørgsmål om sundhedsområdet, man kan stille sin lokalpolitiker, og hvilke udfordringer som kommunal- og regionspolitikerne bør arbejde på at løse de kommende år, ifølge DSR.

Se Dansk Sygeplejeråds side om kommunal- og regionsvalget her.