Arbejdsdelingen i hjemmet skal udfordres

Vejen til ligeløn går bl.a. via et opgør med den traditionelle arbejdsdeling i de danske hjem. Det skriver formand Sygeplejeråd og Sundhedskartellet Grete Christensen og forbundssekretær i 3F Søren Heisel i Jyllands-Posten.

Oprettet: 07.03.2017

Debatindlæg, Jyllands-Posten, 7. marts 2017, skrevet af formand for Dansk Sygeplejeråd og Sundhedskartellet Grete Christensen og forbundssekretær i 3F Søren Heisel.

"Feminisme er hot. I hvert fald i byerne. Debatarrangementer om ligestilling, køn og feminisme samler fulde huse. Der bliver diskuteret normkritik og seksuel frigørelse på livet løs. Det er spændende, og det er ungt.

Når vi alligevel vælger at bruge 8. marts – kvindernes internationale kampdag – på et ligestillingstema så ældgammelt og usexet som ligeløn, er det ikke for at bidrage til debatten om, hvorvidt dybe kavalergange kan være et feministisk statement eller ej. Derimod vil vi argumentere for, at normer for køn har stor betydning for det løngab, der fortsat eksisterer mellem kvinder og mænd i Danmark – og alle andre steder i verden."

Sådan starter debatindlægget, der blev bragt i forbindelse med Kvindernes Internationale Kampdag. Læs det hele her.

Læs også: