Dansk Sygeplejeråd ser frem til sundhedsreform

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) løftede i nytårstalen lidt af sløret for en kommende reform af sundhedsvæsenet. Dansk Sygeplejeråd glæder sig over statsministerens ambitioner om blandt andet at uddanne flere sygeplejersker, som led i en kommende sundhedsreform.

Oprettet: 01.01.2019
Rudi Skov Damkjær, rda@dsr.dk

”Vi ser frem til at indgå i en dialog om den konkrete udformning af det fremtidige sundhedsvæsen. Det er rigtigt at gå efter et sundhedsvæsen, der er tættere på borgeren og sætter patienten centrum, men vi mangler stadig nogle helt konkrete udmeldinger fra regeringen”, siger formand for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen.

Statsministeren talte desuden direkte til de ansatte i sundhedsvæsenet i talen. Her anerkendte Lars Løkke, at der mange steder er for travlt.

”Det virker til, at statsministen har erkendt, at der er behov for flere sygeplejersker. Vi hilser hans ambition om at uddanne flere velkommen – det vil vi holde ham op på. Sidste år blev 1.200 ansøgere med sygeplejeuddannelsen som førsteprioritet afvist på grund af en politisk fastsat grænse. Det er et godt sted at starte, men samtidig er der også er behov for at øge normeringerne her og nu, siger Grete Christensen.

Dansk Sygeplejeråd har opstillet otte konkrete anbefalinger til en kommende sundhedsreform, der kan læses her: www.dsr.dk/sundhedsreform.