Danskerne har mest tillid til jordemødre og sygeplejersker

Medarbejderne i sundhedsvæsenet er de mest troværdige, mener danskerne. Igen i år er det jordemødre, sygeplejersker og læger, der indtager henholdsvis første, anden og tredjepladsen i Radius’ årlige troværdighedsmåling.

Oprettet: 27.08.2019

For 11 år i træk er danskernes tillid til forskellige faggrupper blevet målt af kommunikationsbureauet Radius. Og som det også har været tilfældet i de foregående år, ligger sygeplejerskernes troværdighed meget højt. Igen i år indtager sygeplejerskerne en andenplads på listen, kun overgået af jordemødrene og efterfulgt af lægerne.  

Det kan sygeplejerskerne godt være stolte af, mener Grete Christensen, formand for Dansk sygeplejeråd:

”Det er dejligt at se, at sygeplejersker fortsat har en meget høj troværdighed. Vi ved jo, at stort set alle sygeplejersker har meget travlt hver dag og ikke oplever, at de kan yde en tilstrækkelig god sygepleje. Derfor skal denne måling ikke være en sovepude. Der skal fortsat arbejdes på at forbedre vilkårene”, siger hun.

I bunden af listen er der heller ikke store nyheder at spore. Her er det igen i år politikerne, der indtager en bundplacering, efterfulgt af bilforhandlere og journalister.