Den forhadte skjulte besparelse er endelig fortid

Regeringen og Dansk Folkeparti er under finanslovsforhandlingerne blevet enige om at droppe kravet om et 2 procents produktivitetskrav på sygehusene.

Oprettet: 04.10.2017
Mads Jensbo og Michael Bech
Formand for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen, er meget tilfreds med, at produktivitetskravet er fortid.

En kamp som Dansk Sygeplejeråd længe har kæmpet sammen med mange andre faglige organisationer er i dag blevet afsluttet.

Under finanslovsforhandlingerne har regeringen i dag nemlig sammen med Dansk Folkeparti afskaffet kravet om, at regionerne hvert år skal gennemføre 2 procents effektiviseringer på landets sygehuse.

Fra 2018 er produktivitetskravet fortid, hvilket glæder Dansk Sygeplejeråds formand, Grete Christensen.

”Jeg er meget glad! Det er en rigtig god nyhed for alle sygeplejersker, læger og ssa-er – og ikke mindst patienterne – at 2-procent produktivitetskravet nu fjernes,” siger Grete Christensen.

Formanden for Dansk Sygeplejeråd sender roser afsted til regeringen og partierne i Folketinget:

”Jeg vil gerne rose både opposition, regering og deres støtteparti for at tage den rette beslutning. Det er dejligt, at de har lyttet og nu har taget den rette beslutning til gavn for borgerne og personalet på landets hospitaler,” siger Grete Christensen.

Det nytter at sige fra!

Grete Christensen er specielt tilfreds på vegne af de mange sygeplejersker og ledere, der aktivt har været med til at sige fra:

”Det er fantastisk, at så mange sygeplejersker, ledere og studerende prioriterer at blande sig i debatten. For det nytter jo! Det nytter at råbe op og gøre opmærksom på, hvad der er rigtigt og forkert,” siger Grete Christensen.

Produktivitetskravet blev indført for at komme de lange ventelister til livs. Men de er nu kommet under kontrol med indførelse af blandt andet behandlingsgarantien og andre patientrettigheder.

”Jeg venter selvfølgelig i spænding på at se selve aftalen. Og så glæder jeg mig til at diskutere med ministeren og andre centrale personer om, hvordan vi nu kommer videre. Men det er klart: Det er vigtigt, at fremtidens styringsmodel skal være anderledes og tage udgangspunkt i de fagprofessionelses kompetencer og patienternes behov. Og ikke systemets krav og regler,” siger Grete Christensen.

Læs andre relaterede artikler