Dorte Steenberg genopstiller ikke som næstformand

Efter 18 år med politiske topposter i Dansk Sygeplejeråd har Dorte Steenberg besluttet at sige stop. Hun har meddelt Hovedbestyrelsen, at hun ikke genopstiller ved efterårets valg til næstformand.

Oprettet: 21.06.2018
Morten Jakobsen, mja@dsr.dk

Det er en meget markant faglig profil, som nu har valgt at sige stop i Dansk Sygeplejeråd. Dorte Steenberg tog sin sygeplejerskeuddannelse på Herlev Sygeplejeskole i 1990, hvorefter hun arbejdede på Ortopædkirurgisk Afdeling på sygehuset i Hillerød i seks år, før hun gik ind i fagforeningsarbejdet i Dansk Sygeplejeråd.

Det skete i første omgang som konsulent i Dansk Sygeplejeråd, Frederiksborg Amtskreds, men i 2000 blev hun politisk valgt som kredsformand samme sted. Her stod hun i spidsen for den fagpolitiske kamp i den lokale kreds gennem seks år - og tog samtidig en master i Voksenuddannelse - før hun blev valgt til næstformand i Dansk Sygeplejeråd på landsplan i 2006 og siden genvalgt i 2010 og 2014.

"Jeg har været virkelig glad for arbejdet som næstformand. Men alting har sin tid og 18 år er lang tid i et meget krævende job. Derfor har jeg valgt at stoppe til efteråret. Men der er stadig spændende opgaver specielt indenfor uddannelsesområdet, arbejdsmiljøområdet og bemandingsproblemerne, som jeg rigtigt gerne vil følge til dørs," siger Dorte Steenberg.

Valget til de to næstformandsposter i Dansk Sygeplejeråd finder sted til efteråret. Afstemningen blandt alle medlemmer starter d. 25. oktober og 8. november står det klart, hvem der er Dansk Sygeplejeråds nye næstformænd. Alle medlemmer af Dansk Sygeplejeråds kongres kan stille op til valget. Der er frist for at stille op den 1. oktober. Der kommer meget mere information om valget efter sommerferien.