DSR til ny regering: Let presset på sundhedsvæsenet

En ny regering bør hurtigst muligt forbedre arbejdsvilkårene i sundhedsvæsenet. I flere år er mængden af opgaver vokset hurtigere end pengene og antallet af medarbejdere, og det er for længst holdt op med at være holdbart. Sådan lyder opfordringen fra Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd.

Oprettet: 06.06.2019
Mai Brandi Ludvigsen, mlu@dsr.dk

Alt ser ud til, at Danmark skal have en ny regering, efter rød blok fik flertal ved folketingsvalget onsdag. Og selv om sundhed ikke var det tema, der fyldte mest i valgkampen, er det et af de temaer, der optager danskerne allermest. Grete Christensen håber, at en ny regering vil tage fat om de problemer, der gennem de seneste 10 år har fået lov til at vokse sig større og større:  

”Tillykke til rød blok. Vi glæder os til at gå i dialog med en ny sundhedsminister og vil presse på for at få tilført flere penge til sundhedsvæsenet. Medarbejderne er allerede nu så pressede, at de ikke kan levere den kvalitet, de gerne vil, og det er svært at holde til. Derfor skal det være slut med underfinansieringen af sundhedsvæsenet. Der er brug for at lade sundhedsudgifterne stige med to pct. og ikke kun den ene pct., som mange partier har lagt op til,” siger hun.  

De bedre økonomiske rammer skal sikre, at man ikke bare fastholder status quo, men at der blandt andet kan uddannes og fastholdes flere sygeplejersker. For Dansk Sygeplejeråd er det afgørende punkter at levere på for en ny regering.   

”Vi har brug for de erfarne sygeplejersker, både af hensyn til patienterne og for at kunne uddanne nye sygeplejersker. Derfor skal arbejdspresset mindskes, og lønnen skal hæves, hvis vi vil fastholde dem. Derudover skal vi naturligvis også have øget antallet af uddannelsespladser,” siger Grete Christensen.

Derudover er det ifølge Grete Christensen nødvendigt, at man hurtigst muligt kommer i gang med at styrke det nære sundhedsvæsen, hvis man vil indfri ambitionerne om at rykke flere sundhedsydelser tættere på borgerne.  

Læs mere om DSR’s holdninger til fremtidens sundhedsvæsen