En samlet fagbevægelse går til kamp for store bededag med underskriftsindsamling

Fagbevægelsens Hovedorganisation har tirsdag valgt at starte en underskriftsindsamling for bevaring af store bededag. DSR er med i beslutningen og opfordrer alle til at skrive under.

Oprettet: 17.01.2023
Mai Brandi Ludvigsen, mlu@dsr.dk
Foto: Scanpix

Både fagbevægelsen, biskopper og de øvrige partier på Christiansborg har råbt op, men lige meget har det hjulpet. Regeringen står fast på at presse en afskaffelse af store bededag igennem, og det har nu fået en samlet fagbevægelse til at tage næste skridt. Fra i dag kan alle danskere sende en klar besked til regeringen om at bevare store bededag ved at deltage i den fælles underskriftsindsamling.  

”Det er helt uhørt, at regeringen på den her måde griber ind i aftaler, der er indgået mellem os og arbejdsgiverne. Vi har utallige gange vist, at vi i fagbevægelsen stiller op og er med til at finde løsninger, når der er brug for det. I stedet vælger regeringen at tromle ind over alle aftaler. Det vil vi ikke bare finde os i, og derfor opfordrer vi til at deltage i protesten og skrive under,” siger DSR-formand Grete Christensen.

Hun deltog tirsdag i et møde i Fagbevægelsens Hovedorganisation, hvor der var stor opbakning til at starte en underskriftindsamling.

Du kan være med til at råbe politikerne op og bevare store bededag ved at skrive under på www.bevarstorebededag.dk.