Fem eminente praktiksteder er landets bedste

SLS’ hylder sygeplejestuderendes praktiksteder med en eftertragtet praktikpris. Nu er 2022’s fem dygtigste praktiksteder blevet hædret med prisen.

Oprettet: 24.01.2023
Der bliver givet kram ved overrækkelsen af Sygeplejestuderendes Praktikpris til Hjemmesygeplejen i Ulfborg.
Foto: Carsten Lorenzen

Eminente og støttende vejledere, fantastiske læringsrammer og håb om gensyn. Sygeplejestuderendes Praktikpris 2022 gav anledning til mange flotte ord til de kliniske vejledere og deres kollegaer, som tager sig af sygeplejestuderende i praktik.

I alt er 5 vindere blevet overrasket med blomster og trofæer i løbet af januar. Og der har både været plads til grin, tårer og kram, når praktikpladserne er blevet hyldet. 

Næstforperson for SLS Maja Villadsen Laibjørn glæder sig over at se, hvor meget sygeplejerskerne brænder for vejledningen af de studerende.

”Det er været en fornøjelse af se, hvordan de vindende praktiksteder investerer i de studerende og sørger for, at de bliver klædt godt på til arbejdet som fremtidens sygeplejersker,” siger hun efter at have været rundt i landet for at besøge mange af de vindende arbejdspladser.

En vinder i hver region

Der bliver uddelt en pris i hver region og det er de studerende, der indstiller praktikstederne, mens en jury bestående af aktive SLS-medlemmer udpeger vinderne. Med prisen håber SLS at inspirere andre praktiksteder og sætte fokus på, hvor vigtig praktikken er for de studerendes uddannelse.

Vinderne af Praktikprisen 2022:

Nordjylland: Neurologisk Apopleksiafsnittet 6Ø, Aalborg Universitetshospital Syd

Midtjylland: Ulfborg Hjemmesygepleje, Holstebro Kommune

Syddanmark: Endoskopicenter OUH, Kirurgisk afdeling, Sygehusenheden Nyborg

Sjælland: Gynækologisk Ambulatorium, Slagelse Sygehus

Hovedstaden: AMH Akutklinikken MED Amager Hospital

Du kan læse meget mere om prisen og begrundelserne for vinderne her.

 

Læs mere: