FH-medlemskab uantastet

DSR skal hverken melde sig ud af FH eller gennemføre en evaluering af medlemsskabet af hovedorganisationen.  Det blev afgjort efter en kort debat på kongressen onsdag. 

Oprettet: 18.05.2022
Mai Brandi Ludvigsen, mlu@dsr.dk
Grete Christensen og Lizette Riisgaard ved åbningen af DSR's kongres
Foto: Søren Svendsen

Det har givet opmærksomhed i enkelte medier, at Dansk Sygeplejeråds medlemskab af FH var sat til afstemning på DSR’s kongres. Her nåede det konkrete forslag dog ikke at få meget opmærksomhed, da det blev trukket af forslagsstilleren, inden debatten gik i gang.

Tilbage stod et forslag om at evaluere medlemskabet af FH stillet af Kreds Sjælland. Ifølge Ulla Birk Johansen, som motiverede forslaget, opstår der knaster og overraskelser i alle gamle forhold - det er vigtigt at evaluere på. Blandt i forhold til, om DSR har fået det ud af medlemskabet, som man forventede, og om der er den solidaritet, der bør være.

_22b3042xw

For mange i salen er forholdet dog stadigvæk så nyt, at det ikke giver mening allerede at evaluere. ”Stem nej, så kan vi evaluere senere”, lød en opfordring. Andre argumenterede for, at det er et vigtigt fællesskab at være med i, hvis man vil have indflydelse. ’Vi er ikke enige i alt, men vi påvirker det’.

Formand Grete Christensen understregede, at DSR bruger sin indflydelse i FH til at påvirke udviklingen og vil fortsætte den indsats bl.a. på den kommende kongres i FH.

Et klart flertal nedstemte forslaget om at pålægge hovedbestyrelsen at fremlægge en evaluering af FH-medlemskabet på den næste DSR-kongres.