Fire ud af 10 danskere bakker op om sygeplejerskernes strejke

Efter snart otte ugers strejke er der fortsat stor opbakning til sygeplejerskernes strejke fra danskerne. Kun to ud af 10 er imod.

Oprettet: 10.08.2021
Mai Brandi Ludvigsen, mlu@dsr.dk

Opbakningen til sygeplejerskerne er fortsat den samme, som i begyndelsen af strejken. Det viser en ny måling, som DR har fået foretaget fra Epinion. Det er således stadigvæk ca. fire ud af 10 danskere, der bakker op om sygeplejerskerne, mens kun ca. to ud af 10 er imod strejken.

Ca. tre ud af 10 har stadig ikke har taget stilling til, om de bakker op eller er modstandere af strejken.

Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd, glæder sig over danskernes støtte.

”Rigtig mange bakker op om, at sygeplejerskerne skal have mere i løn, og det er også det, vi som sygeplejersker mærker, når vi taler med patienter og pårørende. Også selv om strejken uundgåeligt kommer til at ramme nogle af dem. Det synes jeg egentlig er ret flot.”

At der er flest, som ser positivt på sygeplejerskernes kamp, mærkes også ved de mange demonstrationer og events.

”Det betyder rigtig meget, at vi mærker opbakningen strømme os i møde, når vi går på gaden med bannere og røde t-shirts. Så varmer det med de mange klap og opmuntrende tilråb.”

Stor tillid til sygeplejerskerne

Ifølge Nana Wesley Hansen, der er arbejdsmarkedsforsker og lektor ved Københavns Universitet, tegner målingerne et billede af, at rigtig mange danskere bakker op om de offentlige ansatte og deres krav om mere i løn. Hun siger til DR:

”Jeg tror, at det grundlæggende handler om, at mange danskere har stor tillid til offentligt ansatte og særligt sygeplejersker, som løfter nogle afgørende funktioner i vores velfærdssamfund.”