Flere penge på kontoen fra 1. april

Sygeplejersker kan snart få glæde af en række forbedringer, der blev opnået under overenskomstforhandlingerne i 2015, og som får virkning fra 1. april. Det handler eksempelvis om højere løn til specialuddannede og bedre pensionsforhold til alle.

Oprettet: 02.03.2016
Kristine Jul Andersen, kja@dsr.dk

Med forårets kommen bliver der lidt mere at smile af for sygeplejerskerne. 1. april træder en række af de forbedringer, der blev forhandlet på plads under overenskomstforhandlingerne i 2015 nemlig i kraft. Og der er lidt flere kroner i sigte for alle sygeplejersker – på den ene eller anden måde.

Eksempelvis bliver indbetalingen til pension hævet for alle sygeplejersker i både kommuner og regioner, og der er højere løn på vej til specialuddannede sygeplejersker.

Lønstigning til de specialuddannede
På det kommunale område er der aftalt, at sygeplejersker med relevant specialuddannelse får et tillæg på 6.600 kroner årligt. Derudover får de specialuddannede og sundhedsplejersker med mere end fire års erfaring et tillæg med 5.750 kroner årligt, og der er pensionsforbedringer for alle sygeplejersker på 0,12 procent. For nogle ledende sygeplejersker er stigningen 1,65 procent. Samtidig er der bedre tillæg for at arbejde aften, nat og weekend.

På det regionale område får de specialuddannede sygeplejersker med ti års erfaring forhøjet deres pensionsgivende tillæg med 5.650 kroner årligt, mens alle sygeplejersker får pensionsforbedringer på 0,14 procent – til 13,51 procent.

Løft til kandidater
Ligeledes er der gode penge i sigte for de kandidatuddannede i regionerne. De kan blandt andet se frem til at skulle følge en særlig lønskala, der ligestiller kandidater med de øvrige akademikere i regionerne. Der vil ske en markant forhøjelse af pensionen fra 13,37 procent til 18,46 procent. Samlet set vil en akademisk uddannet sygeplejerske, der nu bliver ansat på løntrin A4, have en månedlig løn inklusive pension og særlig feriegodtgørelse på 31.042 kroner.

På det kommunale område stiger pensionen fra 13,82 procent til 18,30 procent. En akademisk uddannet sygeplejerske, der per 1. april bliver ansat på løntrin A4, vil have en månedlig løn inklusive pension og særlig feriegodtgørelse på 31.149 kroner.

Også ansatte inden for statens område får sygeplejerskerne lønstigninger. Undervisere på professionshøjskoler på slutløn får 235 kroner mere om måneden, undervisere på slutløn på SOSU-skoler får 225 mere per måned, mens sygeplejersker i kriminalforsorgen for 200 kroner mere om måneden.

Se detaljer fra OK15 på det kommunale område her.

Se detaljer fra OK15 for det regionale område her

Se detaljer fra OK15 for det statslige område her

 

Læs mere om OK15