Flere penge til overarbejde løser ikke problemerne i sundhedsvæsnet

Chefforhandler for regionerne, Anders Kühnau, vil have flere penge til sygeplejersker der tager mere overarbejde. Det løser ikke problemerne i sundhedsvæsnet. ”Grundlønnen skal hæves,” understreger formand for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen.

Oprettet: 26.09.2021
Alexandra Pedersen, alp@dsr.dk
Foto: Bax Lindhardt

Anders Kühnau, som er spidskandidat til regionrådsvalget for Socialdemokraterne i Region Midt, har søndag morgen sagt til DR, at han mener at regeringer skal afsætte flere penge til sygeplejersker, som påtager sig ekstra overarbejde. Han begrunder sit forslag med, at der er flere ting der presser sundhedsvæsnet lige nu, så som corona, RS-virus og influenzasæsonen.

Grete Christensen siger, at det ikke løser problemerne i sundhedsvæsnet med flere penge til overarbejde. Hun understreger, at de aktuelle krisetegn skyldes langt alvorligere og grundlæggende problemer:

”Det her med at have en forventning om, at nu løser vi det hele ved at give at give lidt ekstra penge til dem, der vil tage nogle ekstravagter, det hjælper jo ikke dem, der har en ansættelse og synes, at de bliver presset ekstra hårdt i den ansættelse og i deres fritid,” siger Grete Christensen til DR.

Hun pointerer at det er godt at politikere nu begynder at få øjnene op for situationens alvor i sundhedsvæsnet. Nu skal de bare holdes op på deres løfter efter regionrådsvalget d. 16. november.

Anders Kühnau siger desuden til DR at arbejdsgiverne skal afsætte penge til at følge anbefalingerne fra lønkomiteen. Det er gode nyheder, mener Grete Christensen:

”Jeg synes, at det er positivt, hvis Anders Kühnau og andre nu går ud og forpligter sig på, at de også vil sørge for, at der er nogle penge til at kunne udføre det med,” siger hun til DR.