Første møde i Forligsinstitutionen

Onsdag den 28. april mødtes Dansk Sygeplejeråd med arbejdsgiverne til det første møde i Forligsinstitutionen. Udenfor bakkede kampklare medlemmer op.

Oprettet: 29.04.2021
Mai Brandi Ludvigsen, mlu@dsr.dk
Foto: Søren Svendsen

Det var med opbakning fra hujende medlemmer med faner og røde bluser, da der onsdag blev holdt det første møde i Forligsinstitutionen mellem DSR og arbejdsgiverne fra både kommunerne og regionerne.   forligsen

Hvordan mødet og den konkrete samtale i Forligsinstitutionen forløb er underlagt fortrolighed. Grete Christensen gik dog til mødet med følgende budskab til de medier, der var mødt op:

”Der er brug for en lønmæssig anerkendelse af sygeplejerskerne, og så handler det også om, at vi sammen med arbejdsgiverne kan finde fælles fodslag om at rette en appel til Christiansborg, sådan at vi rent faktisk kan få gjort op med det lønefterslæb fra 1969. Det er de to elementer jeg har med til mødet i dag,” lød det fra Grete Christensen, der forhandler på vegne af Dansk Sygeplejeråd og Radiograf Rådet. 

Det er forligsmand Lise-Lotte Nilas, der skal forsøge at få parterne til at mødes ved forhandlingsbordet. Næste gang de mødes er fredag den 7. maj.

Læs mere om OK21