Forskning i sygepleje bidrager til bedre sundhed

Et nyt forskningsudspil fra Dansk Sygeplejeråd ”Forskning i sygepleje – en investering for livet” fremhæver eksempler på, at forskning i sygepleje er en god investering, både menneskeligt og økonomisk.

Oprettet: 20.05.2022
Susanne Bloch Kjeldsen, sbk@dsr.dk
Foto: Søren Svendsen
Forskningsudspillet anbefaler politikere og beslutningstagere at investere i forskning i sygepleje

DSR’s nye forskningsudspil ”Forskning i sygepleje – en investering for livet” anbefaler politikere og beslutningstagere at investere i forskning i sygepleje, fordi det kan gøre sundhedsvæsenet mere effektivt.

Udspillet blev præsenteret på Dansk Sygeplejeråds kongres i Aarhus, og er et resultat af en kongresbeslutning i 2018, hvor det blev besluttet at sætte fokus på forskning i sygepleje i kommunerne. Der er behov for forskning i sygepleje i hele sundhedsvæsenet, men særligt i kommunerne er der brug for udvikling og prioritering af forskning.

”Med udspillet har kongressen været med til at sætte retning for Dansk Sygeplejeråds videre arbejde med at styrke forskning i sygepleje. En investering i forskning i sygepleje vil både bidrage til bedre pleje og behandling og til højere kvalitet og mere sikkerhed for patienterne” siger næstformand i Dansk Sygeplejeråd, Dorthe Boe Danbjørg.

Hun fremhæver også forskningsudspillets forslag om at skabe karriereveje inden for forskning, der kan bidrage til at fastholde sygeplejersker i faget.

Læs forskningsudspillet her

Læs mere om forskning i sygepleje