Grete Christensen genvalgt

Formand for Dansk Sygeplejeråd Grete Christensen fortsætter på posten og blev genvalgt uden modkandidater.

Oprettet: 30.09.2020
Foto: Bax Lindhart

Det blev i dag afgjort, at Grete Christensen er genvalgt som formand for Dansk Sygeplejeråd. Det betyder, at hun fortsætter på sin post i de kommende fire år frem til 2024. Hun takker for tilliden og ser samtidig frem til de næste fire år.

”Tak for tilliden og genvalget. Jeg er glad og stolt over at skulle stå i spidsen for 77.000 sygeplejersker i fire år mere. Der er nok at gøre! Sygeplejerskernes store indsats fortjener anerkendelse, ros og enorm respekt. Det har coronakrisen sat en tyk streg under. Men sundhedskrisen i foråret viste også, at vi i den grad står overfor at skulle kæmpe for bedre arbejdsmiljø og bedre løn. Det kommer vi bl.a. til ved OK21. Her står vi overfor svære forhandlinger, som jeg ser frem til at stå i spidsen for. Lønkampen skal også tages på Christiansborg, fordi sygeplejerskers lønefterslæb skyldes politiske beslutninger i forrige årtusinde – og derfor er en del af løsningen også politisk”, siger Grete Christensen.

Hun har siddet på posten som formand for Dansk Sygeplejeråd siden 2009. Hendes fagpolitiske arbejde startede, da hun blev tillids- og fællestillidsrepræsentant i 1984. Syv år senere blev hun Amtskredsformand for Dansk Sygeplejeråd Vestsjællands Amt, og i 1998 frem til 2009 var hun 1. næstformand i Dansk Sygeplejeråd.

Uddannelsen til sygeplejerske tog hun ved Sygeplejeskolen i Holbæk, hvor hun kunne sætte nålen på brystet i 1981. Som sygeplejerske har hun tidligere arbejdet ved hhv. Bornholms og Holbæks Centralsygehuse, hvor hun tog efteruddannelsen til intensivsygeplejerske.

Efter Grete Christensen i 2009 blev formand for Dansk Sygeplejeråd, blev hun samme år bl.a. formand for Sundhedskartellets Forhandlingsudvalg, og næstformand i PKA A/S og pensionskassen for sygeplejersker og lægesekretærer. Siden 2014 har Grete Christensen været i bestyrelsen for Forhandlingsfællesskabet og i maj 2016 blev Grete Christensen formand for Forbrugsforeningen af 1886.

Også på den internationale scene har Grete Christensen indflydelse. Hun er blandt andet formand for styret i Sygeplejerskers Samarbejde i Norden (SSN), hvor hun har bestridt formandsposten siden 2011, en post hun netop også er blevet genvalgt til.

Læs også: