Grete Christensen rykker en plads op på magtliste

Dansk Sygeplejeråds formand, Grete Christensen, bliver vurderet som den 12. mest magtfulde person i sundhedsvæsenet. I toppen af Dagens Medicins liste er Stephanie Lose (V), formand for Danske Regioner og statsminister Mette Frederiksen (S).

Oprettet: 09.09.2019
Mai Brandi Ludvigsen, mlu@dsr.dk

Folketingsvalget og en ny regering har rykket rundt på magthierarkiet i sundhedsvæsenet. Det afspejler sig i årets magtliste fra Dagens Medicin, hvor nye politikere er kommet på listen, og andre er røget ud eller ned. Blandt andet er statsminister Mette Frederiksen strøget direkte op på en andenplads og sundhedsminister Magnus Heunicke på en sjetteplads.

Grete Christensen indtager 12. pladsen på listen og rykker dermed en plads op sammenlignet med de to foregående år. For blot fem år siden lå Grete Christensen på en 27. plads, og hun fortsætter dermed støt op ad listen. Begrundelsen fra panelet, lyder således:

"Den traditionelle politiske kamphane kan glæde sig over at stå i spidsen for en formstærk organisation, der i endnu højere grad end tidligere er lykkedes med at italesætte den store mangel på sygeplejersker - og så er det efter lang tids kamp endelig lykkedes at stable kandidatuddannelsen i avanceret klinisk sygepleje på benene." 

Dagens Medicins magtliste blev offentliggjort i dag ved konferencen ’2 dage for sundheden’, arrangeret af blandt andre Dagens Medicin.

Det er 22. år i træk, at der bliver udgivet en liste over sundhedsvæsenets mest indflydelsesrige personer. Listen er udarbejdet af et panel bestående af 14 fremtrædende personer fra sundhedsvæsenet. De har vurderet i alt 382 personer på seks parametre, blandt andet faglig dygtighed og gennemslagskraft i offentligheden.
 

Magtlistens top 15
 1. Stephanie Lose (V), formand for Danske Regioner
 2. Mette Frederiksen (S), statsminister
 3. Andreas Rudkjøbing, formand for Lægeforeningen
 4. Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen
 5. Nicolai Wammen(S), finansminister
 6. Magnus Heunicke (S), sundhedsminister
 7. Lars Løkke (V), tidligere formand
 8. Sophie Løhde (V), sundhedsordfører
 9. Sophie Hæstop Andersen (S), regionsrådsformand i Region Hovedstaden
 10. Adam Wolf, administrerende direktør i Danske Regioner
 11.  Astrid Krag (S), indenrigs- og socialminister
 12. Grete Christensen, formand i Dansk Sygeplejeråd
 13. Anders Kühnau (S), formand, Region Midtjylland og formand for Regionernes Lønnings- og Takstnævn
 14. Mads Koch Hansen, lægefaglig direktør, Sygehus Lillebælt
 15. Svend Særkjær, regionsdirektør i Region Hovedstaden.