Grete Christensen rykker igen en plads op på magtliste

Dansk Sygeplejeråds formand, Grete Christensen, indtager nu 11. pladsen på Dagens Medicins liste over de mest indflydelsesrige personer i sundhedsvæsenet. Statsminister Mette Frederiksen topper listen.

Oprettet: 14.09.2020
Lotte Dahlmann, ldh@dsr.dk
Foto: Bax Lindhardt/Scanpix

I 2020 har sygeplejerskerne optaget både politikere og borgere. I begyndelsen af året indgik regeringen og Danske Regioner en aftale om at ansætte 1000 flere sygeplejersker inden udgangen af 2021. Dermed lykkedes det Dansk Sygeplejeråd med Grete Christensen for bordenden at tage et vigtigt skridt mod bedre normeringer for sygeplejersker på sygehusene.

Næppe var året begyndt, før coronakrisen skyllede ind over Danmark og truede med at vælte det danske sundhedsvæsen omkuld – som man havde set i bla. Italien.

Så galt gik det heldigvis ikke i Danmark, men under den alvorligste sundhedskrise i nyere tid, var der ikke desto mindre nok at gøre for Dansk Sygeplejeråd. Blandt andet kaldte manglen på værnemidler til de sundhedsfaglige medarbejdere på hospitaler, plejecentre og i kommunerne på politisk handling – og her trak Grete Christensen et betydeligt læs for at gøre opmærksom på behovet.

Disse begivenheder er medvirkende til, at Grete Christensen nu indtager 11. pladsen på den årlige liste over magtfulde personer i sundhedsvæsenet. Siden sidste år er hun rykket en plads op, og det er andet år i træk, at hun rykker en plads op, og hun fortsætter dermed støt op ad listen. For blot seks år siden lå Grete Christensen på en 27. plads.

I begrundelsen fra panelet hedder det bla.:

”Et avancement der formentlig skal tilskrives, at Grete Christensen har haft stor succes med at få italesat sin mærkesag om den store mangel på sygeplejersker. Et opråb der i januar materialiserede sig til politisk virkelighed, da regeringen og danske regioner indgik en aftale om 1000 flere sygeplejersker ved udgangen af næste år.”

Dagens Medicins magtliste blev offentliggjort i dag ved konferencen ’2 dage for sundheden’, arrangeret af blandt andre Dagens Medicin. I alt 386 af de mest indflydelsesrige personer i sundhedssektoren er blevet vurderet af et panel på 14 fremtrædende personer i sundhedsvæsenet. Vurderingen går bla. på gennemslagskraft i offentligheden, faglig dygtighed og personligt netværk. Paneldeltagere kan ikke stemme på sig selv.

 

Magtliste 2020 - Top 15

1. Mette Fredriksen, Statsminister (S)

2. Søren Brostrøm, direktør, Sundhedsstyrelsen

3. Stephanie Lose, Formand for Danske Regioner (V) og fmd. Regionsrådet, Region Syddanmark

4. Camilla Noelle Rathcke, formand, Lægeforeningen og fmd. for Dansk Selskab for Patientsikkerhed

5. Sophie Hæstorp Andersen, formand, Region Hovedstaden

6. Kåre Mølbak, direktør, Statens Seruminstitut

7. Nicolai Wammen, finansminister (S)

8. Christian Freitag, formand, praktiserende Læger

9. Magnus Heunicke, sundheds- og ældreminister (S)

10. Per Okkels, departementschef, Sundheds- og Ældreministeriet

11. Andreas Rudkjøbing, formand, Lægeforeningen

11. Christian Harsløf, direktør, Kommunernes Landsforening

11. Grete Christensen, formand, Dansk Sygeplejeråd

14. Sophie Løhde, politisk ordfører, Venstre

15. Adam Wolf, adm. Direktør, Danske Regioner