Grønlandske sygeplejersker får lønstigning med to et halvt års forsinkelse

Det grønlandske forhandlingsfællesskab for sundhedspersonale, PPK, har afsluttet en to et halvt år lang forhandling om overenskomst og nu venter der tilbagebetaling af lønforbedringer.

Oprettet: 23.11.2018
Susanne Bloch Kjeldsen, sbk@dsr.dk

De grønlandske sygeplejersker kan se frem til en ekstra god lønseddel, hvor de får efterbetalt en lønstigning over de sidste to år og seks måneder, fordi seneste overenskomst udløb marts 2016. De sidste overenskomstdetaljer mellem Økonomi- og Personalestyrelsen og det grønlandske forhandlingsfællesskab for sundhedspersonale, PPK, faldt på plads den 21. november, og forsinkelsen skyldes, at styrelsen har manglet ressourcer til opgaven.

”Vi har fået at vide, at Selvstyret vil gøre alt for, at vore medlemmer får deres penge med julelønnen. Det må jeg så stole på,” siger formanden for sundhedskartellet Ken Jensen til avisen Sermitsiaq.AG.

Ifølge beretninger, PPK har lavet, har nogle sygeplejersker mere end 50.000 kr. til gode, som de skal have udbetalt. PPK vil undersøge, om medlemmerne kan få renter af det beløb, som de har haft til gode.

”Det har taget alt for lang tid. Der er jo mindre end et år til, vi skal i gang med den næste overenskomstforhandling, hvor vi til efteråret skal i gang med krav-udveksling,” siger Ken Jensen.

PPK har i alt 650 medlemmer. 

Læs mere om arbejdsvilkår på Grønland