Hvem fortjener en pris for sit arbejde med demens?

Senest den 1. maj kan du indstille en kollega til "Demensprisen", som Sundhedsministeriet uddeler for tredje gang i år.

Oprettet: 21.03.2019
Kender du en kollega, som fortjener anerkendelse for sit arbejde med demens? Så indstil din kollega til Demensprisen.

Sidste år gik Demensprisen på 10.000 kroner til demenssygeplejerske Nina Kjær fra Aalborg, som fik prisen for sit engagement og evne til at inspirere andre. Hun er  medinitiativtager til Huskedagen, der hvert år sætter fokus på demens.

I år uddeler Sundhedsministeriet Demensprisen for tredje gang.  Alle kan være med til at indstille en fagperson, som fortjener anerkendelse for sit arbejde med demens.

Demensprisen er en del af den nationale demenshandlingsplan, som regeringen og satspuljepartierne står bag, og som blandt andet skal gøre Danmark mere demensvenligt. Prisen gives til en enkeltperson, men der følger også hæder til vedkommendes arbejdsplads på 50.000 kroner.  

Hele samfundet skal være bedre til at hjælpe

Sundhedsminister Elle Trane Nørby siger om prisen i pressemeddelelsen fra Sundhedsministeriet:

”Vi giver Demensprisen både til en enkelt medarbejder, men også til arbejdspladsen, fordi det gode demensarbejde i høj grad handler om, at der ledelsesmæssigt sættes de rammer, der kan få den enkelte til at blomstre. At vi som mennesker, men også som samfund, bliver endnu bedre til at hjælpe de, der rammes af demens og deres familier. Det er det, vi gerne vil opnå med såvel prisen som handlingsplanen.

Indstil din kollega

Man kan indstille en medarbejder til Demensprisen 2019, uanset hvem man er - pårørende, selv har en demenssygdom, er kollega, leder, ven eller noget helt andet.

Prisen uddeles den 23. maj til Demens Dagene i Tivoli Kongrescenter.

Indstil din kandidat senest den 1. maj

Læs mere om demens