Hver tredje sygeplejerske oplever fejl på lønsedlen

Fagbevægelsen har i uge 46 og 47 løntjek på arbejdspladserne, og Dansk Sygeplejeråd har arrangeret løntjek mange steder i landet. Hver tredje sygeplejerske har oplevet fejl på lønsedlen inden for det seneste år.

Oprettet: 11.11.2019
Susanne Bloch Kjeldsen, sbk@dsr.dk
Lønsedlen kan være svær at overskue, men husk at du altid kan få hjælp af din TR eller i kredsen.

Vagter, som ikke er blevet registreret. Forkert indtastet timetal på overarbejde og fejl i ulempetillæg. Det er nogle af de mange fejl, sygeplejersker oplever på deres lønseddel. Hvis fejlene ikke bliver opdaget, risikerer sygeplejersker at miste tusindvis af kroner, som de er berettiget til efter overenskomsten.

Ifølge en ny undersøgelse fra Dansk Sygeplejeråd blandt over 2.000 sygeplejersker har hver tredje sygeplejersker oplevet fejl på lønsedlen inden for det seneste år. Fejlene handler oftest om løn for ekstraarbejde, og de fleste sygeplejersker angiver, at fejl i deres lønsedler skyldes ledernes forkerte indberetning.

Hold øje med afvigelser

Dansk Sygeplejeråd anbefaler sygeplejersker at sammenholde lønsedlen med arbejdstidsopgørelsen og kalenderen, så man kan se, hvis der er afvigelser mellem planlagt vagt og faktisk arbejdstid. Det er også vigtigt at holde øje med de anciennitetsbestemte lønstigninger, så man sikrer, at man er på det rigtige løntrin.

For at få styr på lønsedlerne og opdage eventuelle fejl, gennemfører Fagbevægelsens Hovedorganisation, FH, løntjek på arbejdspladser over hele landet i uge 46 og 47. Dansk Sygeplejeråd deltager i løntjek-kampagnen på sygehuse og i kommuner mange steder i landet.

Har du brug for at et løntjek? Hold øje med løntjek-arrangementer i din kreds, men husk, at Dansk Sygeplejeråd hjælper med løntjek hele året, og at du også kan få hjælp til løntjek hos din tillidsrepræsentant.

Læs hele undersøgelsen her NOTAT Fejl i lønseddel 2019

Læs mere om lønsedler