Hvilke patienter skal vi vælge fra?

Debatindlæg af Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd, bragt i Politiken mandag 13. juni.

Oprettet: 14.06.2016

Der vil være flere patienter, der ikke får deres medicin til tiden. Flere som ikke får den pleje, de har brug for. Og flere som ikke bliver hørt og inddraget i deres behandling. Det vil være nogle af de konsekvenser, borgerne fremover vil opleve på landets sygehuse, som følge af den nye økonomiaftale regeringen og regionerne har indgået. En aftale der peger mod flere effektiviseringer og flere besparelser.

Sådan lyder det i et debatindlæg fra Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd, 13. juni i Politiken, som fortsætter:

Bent Hansen, formand for Danske Regioner, siger det selv: Det kan betyde færre medarbejdere. Og jeg mener desværre han har ret, for det kan være meget svært at se, hvordan den stramme økonomi, regeringen nu har givet regionerne, kan holde uden yderligere nedskæringer. Det betyder mindre personale til at klare opgaverne. Færre sygeplejersker til at give patienterne den pleje og behandling, de har krav på.

Og det er stærkt bekymrende. For allerede i dag oplever sygeplejerskerne på landets hospitaler, at deres arbejdsdag er så travl, at det går ud over patienternes sikkerhed. Hele 50 procent af sygeplejerskerne advarer faktisk allerede i dag om den farlige travlhed. Og med den nye, historisk stramme økonomiaftale ser den farlige travlhed kun ud til at blive endnu værre.

Debatindlægget fortsætter. Læs hele debatindlægget i Politiken.

Læs også: