Ingen børn og unge skal ryge i 2030

Hver dag begynder 40 børn og unge at ryge, og den udvikling vil Dansk Sygeplejeråd være med til at vende ved at sprede viden og budskaber fra kampagnen ”Røgfri Fremtid”. Anledningen er verdenssundhedsorganisationen WHOs ”World No Tobacco Day” den 31. maj.

Oprettet: 31.05.2018
Susanne Bloch Kjeldsen
Antallet af børn og unge, som begynder at ryge er i stigning.

Torsdag den 31. maj er det verdenssundhedsorganisationens WHO´s ”World No Tobacco Day”.  I Danmark bliver det markeret med lanceringen af en ny kampagne for ”Røgfri Fremtid”, hvor Dansk Sygeplejeråd er partner.

”Der er ingen tvivl om, at rygning er så ødelæggende, at vi må gøre alt, hvad vi kan, for at sikre en røgfri fremtid. Hvert enkelt tilfælde, hvor vi kan forebygge, at et ungt menneske begynder at ryge, vil gøre en forskel,” siger formand for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen.

9 ud af 10 danskere bakker op om den røgfri fremtid

Røgfri Fremtid er et samarbejde mellem 70 partnere med en fælles vision om en fremtid uden røg ved at gøre en røgfri fremtid til en folkesag og en bevægelse. En undersøgelse viser, at 9 ud af 10 danskere bakker op om målet ”ingen børn og unge skal ryge i 2030”. Desværre er fakta, at der hver dag er 40 børn og unge, som begynder at ryge.

Røgfri Fremtids 2018-kampagne handler om tid og koblingen mellem tid og tobak er, at det er hele 11 år siden rygeloven blev vedtaget. Antallet af unge, som begynder at ryge er i stigning. ”Tiden flyver, og der er brug for handling nu!” som kampagnen slår til lyd for.

Hvis man vil støtte kampagnen, kan man markere sin støtte på Røgfri Fremtids facebook og finde inspiration til events på hjemmesiden. Når man deltager i debatten kan man bruge #RøgfriFremtid

Læs flere artikler om rygning