Kampagne sætter fokus på sygeplejerskers faglighed og værdi

Ny kampagne fra Dansk Sygeplejeråd skal sætte fokus på sygeplejerskernes mange kompetencer og værdifulde indsats.

Oprettet: 20.02.2018
Maya Bille, mbi@dsr.dk

Bopæl på hospitalet, vask af forbindinger og store patientstuer med mange senge side om side kendetegnede arbejdet for de første sygeplejersker. Sygeplejen har været gennem mange omvæltninger siden Sygeplejeløftet blev brugt første gang i 1913.

I dag er sygeplejersker specialister i sygepleje inden for anæstesi, kommunal sygepleje, geriatri, akutområdet og i sårbehandling og meget mere. Alle sygeplejersker, uanset hvor de arbejder, udfører nu som før deres arbejde til samfundets og borgernes gavn. De værdier er fortsat de bærende selv om sundhedsvæsenet og teknologien har udviklet sig.

I Dansk Sygeplejeråds video, som er en del af en ny kampagne, bliver den moderne sygepleje foldet ud. Både for at vise det faglige fællesskab og de nye opgaver, som sygeplejersker står med i dag.

Mange sygeplejersker oplever, at man fra politisk side overser, hvor vigtigt det er, at sygeplejerskerne har tilstrækkelig tid til at yde omsorg, pleje, behandle og at tage sig af pårørende. Når sygeplejerskerne ser, hvor meget der kommer i lønposen, oplever de samtidig, at værdien i deres arbejde bliver overset.

Og blandt andet derfor kæmper Dansk Sygeplejeråd for lønstigninger, arbejdsmiljø og at værne om medlemmernes fritid under de igangværende overenskomstforhandlinger.

”Arbejdsgiverne holder fast på, at lønudviklingen for de offentligt ansatte skal holdes nede. Men når det nu går så godt med den danske økonomi, så burde man være åben for at give sygeplejerskerne den løn, de rent faktisk fortjener for deres værdifulde arbejde,” siger formand for Dansk Sygeplejeråd Grete Christensen.
 

Imagekampagne ved Rigshospitalet #sejsygeplejerske
Måske har du også set børnesygeplejersken Carina slå et slag for sygeplejen et sted nær din arbejdsplads?
#SejSygeplejerske

Sammen med filmen lanceres hashtagget #SejSygeplejerske, hvor medlemmer og andre kan fortælle historier fra hverdagen, der viser sygeplejerskers store værdi – og fortæller hvor seje sygeplejersker er.

Medlemmer og alle andre opfordres til selv at dele et billede af en ”sej” sygeplejerske, f.eks. en kollega, med en lille fortælling om, hvad der gør ham eller hende til en sej sygeplejerske.

Hvis man har lyst til at være med til at dele det positive budskab, så skal man huske at gøre opslaget offentligt, så opslaget kan komme langt ud – og selvfølgelig ikke at dele personfølsom information eller billeder af patienter.