Kampvalg om topposter i DSR: Her er sygeplejerskerne, der vil være næstforpersoner

De to poster som næstforperson for Dansk Sygeplejeråd er på valg hvert fjerde år. Det er i år, og syv sygeplejersker har meldt sig som kandidater.

Oprettet: 10.10.2022

På billedet herover ses kandidaterne - fra venstre mod højre: Jacob Gøtzsche, Rikke Wiwe, Dorthe Boe Danbjørg, Henriette Lerche, Camilla Duus Guldberg Smith, Harun Demirtas og Marianne Priskorn.

Syv sygeplejersker stiller op til de to poster som næstforperson for Dansk Sygeplejeråd. Dermed bliver der kampvalg, som afgøres af DSR’s medlemmer i stemmeperioden 31. oktober – 8. november.

Kandidaterne til valget af næstforpersoner i DSR er (i alfabetisk rækkefølge):

Kik på kandidaternes navne for at se valgoplæg, CV / Blå bog og følge dem sociale medier:

  • Camilla Duus Guldberg Smith, 1. kredsnæstforperson i Kreds Syddanmark
  • Dorthe Boe Danbjørg, 2. næstforkvinde i DSR
  • Harun Demirtas, 1. kredsnæstforperson i Kreds Hovedstaden
  • Henriette Lerche, områdeleder for Hjemme- og Sygepleje i Jammerbugt Kommune og bestyrelsesmedlem i Lederforeningen
  • Jacob Gøtzsche, 1. kredsnæstformand i Kreds Midtjylland
  • Marianne Priskorn, sygeplejerske på Amager og Hvidovre Hospital, tillidsrepræsentant og kredsbestyrelsesmedlem i Kreds Hovedstaden
  • Rikke Wiwe, fællestillidsrepræsentant i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune og kredsbestyrelsesmedlem i Kreds Hovedstaden

Mød kandidaterne: Valgturné i hele landet og online

De syv sygeplejersker er på valgturné rundt i alle DSR’s lokale kredse og møder medlemmerne ansigt til ansigt, og der er desuden et online valgmøde for medlemmer af Lederforeningen.

Se her, hvornår du kan møde kandidaterne i din kreds og online

Opdateret efter virtuel valgdebat: Tirsdag den 11. oktober kunne DSR’s medlemmer fra hele landet møde de syv sygeplejersker til virtuelt valgmøde og blive klogere på, hvad de hver især vil arbejde for, hvis de bliver valgt som næstforperson. Der blev naturligvis også tid til spørgsmål fra medlemmerne under mødet.

Det virtuelle valgmøde blev  optaget - se det her (kun for medlemmer, kræver login)

Medlemmerne afgør valget

Det er DSR’s mere end 70.000 aktive medlemmer, som vælger vores politiske ledelse. Sådan sikrer vi et stærkt medlemsdemokrati i vores fælles faglige organisation.

Medlemmerne stemmer i perioden 31. oktober – 8. november, hvor valgresultatet offentliggøres.

Alle stemmeberettigede medlemmer får mail med direkte link til at stemme, når afstemningen åbner. Man kan også altid stemme med NemID / MitID på dsr.dk/DSRvalg.

Læs alt om valget af næstforpersoner i DSR på dsr.dk/DSRvalg

Se også